Uusikylän koulun esi- ja perusopetus väistötiloihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupungin sisäilmatyöryhmä kokoontui 24.4. ja käsiteli Uusikylän kouluun tehtyjen sisäilmatutkimusten (5.2. ja 19.2.) ja rakenteiden kuntotutkimusten (13.–28.3.) tulokset sekä terveystarkastajien antaman lausunnon.

Sisäilmatyöryhmä päätti, että lisätutkimukset vaurioiden laajuudesta ja arviointi korjauskustannuksista aloitetaan välittömästi ja tulevan lukuvuoden tilanteesta päätetään ja tiedotetaan tulosten valmistuttua.

MAINOS

Alajärven kaupungin sisäilmatyöryhmä on 28.5. käsitellyt Uusikylän koulun rakennuksen kuntotutkimuksen tuloksia.

Rakennuksesta 7.5. otetuista rakennenäytteistä on lattiarakenteista löytynyt joko epäily tai selvä näyttö mikrobivauriosta.

Referoiden Rakennuskatsastus Kuoppala Oy:n rakennusterveysasiantuntijan selvitystä sekä terveystarkastajan näkemystä, sisäilmatyöryhmä toteaa, että Uusikylän koulu ei nykyisessä kunnossa sovellu opetuskäyttöön.

Jotta koulutoimintaa voidaan kiinteistössä jatkaa, koulurakennuksen kunto tulee saattaa sellaiseksi, että opetuksen järjestäminen on sekä oppilaille että henkilökunnalle turvallista terveydelliset seikat huomioiden.

Lukuvuoden 2019–2020 esi- ja perusopetus aloitetaan väistötiloissa Paalijärven koululla torstaina 8.8. Mikäli Uusikylän koulun kiinteistö päätetään korjata ja sen kunto on todettu terveelliseksi, siirretään opetus takaisin Uusikylän kiinteistöön.

MAINOS
Edellinen artikkeliPaavolan koulu valtakunnalliseen Alvar Aalto -koulujen verkostoon
Seuraava artikkeliJapanilaisen taiteen runsaudensarvi saapui Alajärvelle