Ohjelmallisuus ja paikallisuus valtteina Rokulipäivillä

Mainos[adrotate banner="3"]

Ohjelmallisuus ja paikallisuus valtteina Rokulipäivillä

Alajärvellä on järjestetty ohjelmallinen Rokulipäivät-markkinatapahtuma jo 44 kertaa. Ensi heinäkuun 5. ja 6. päivinä Alajärven keskustassa järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen oman kaupungin asukkaiden lisäksi kesäasukkaita, synnyinseudullaan vierailevia ja myös naapurikuntien väkeä. Rokulipäivät on tapahtuman järjestelyistä vastaavan Alajärven Yrittäjät ry:n suurin tapahtuma, jossa musiikki kuuluu painopistealueisiin.

MAINOS

Rokulipäivien suosion takeena ovat olleet etenkin Alajärven keskustan tarjoamat hyvät puitteet. Rokulipäivät näkyy ja kuuluu Palotorin lavalla ja muualla keskustassa. Markkinamyyjien innostus ei ole laantumaan päin.
– Tällä hetkellä myyntipaikoista on vapaana noin 18 paikkaa. Lisäpaikkoja tehdään tarpeen mukaan. Markkinapaikkojen varaajat ovat olleet mielissään, kun on ohjelmaa, toteaa rokulisihteeri Saila Kivipelto.

 

Rokulitoimikunnan puheenjohtaja Toni Harjula, rokulisihteeri Saila Kivipelto ja Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala viestittävät, että ensi heinäkuun alkupuolella pidettävän perinteikkään tapahtuman järjestelyt ovat hyvällä mallilla.

 

Rokulitoimikunnan puheenjohtaja Toni Harjula komppaa Kivipeltoa kiittelemällä Alajärven kaupungin satsausta Palotoriin ja etenkin sen esiintymislavaan.

Markkinamyyjiä on ollut vuosittain noin sata. Viime vuoden kävijämääräksi on arvioitu noin 20 000 ihmistä.

Tuttua ja uutta

Alajärven Yrittäjissä koetaan tärkeäksi se, että Rokulipäivät uudistuu – unohtamatta kuitenkaan ohjelmallisuutta ja paikallisuutta. Uutta nähtävää ja koettavaa on esimerkiksi perjantaina Palotorin lavalla nähtävä tankotanssia ja akrobatiaa tarjoava Pole and Power -ohjelmanumero. Halukkailla on mahdollisuus käydä kokeilemassa omaa osaamistaan tankotanssissa.

Moottorisahataitelija Janne Mustonen tarjoilee huimia jonglööritemppuja Palotorin lavalla. Mustosella on Guinnessin maailmanennätys kolmen moottorisahan jongleerauksessa, jossa ennätys mitataan kiinni otettuijen heittojen määrässä. Niitä Mustosella oli 98, kun hän kirjautti nimiinsä uuden ennätyksen.
– Rokulipäivilläkin esitys huipentuu käynnissä olevien moottorisahojen jongleeraukseen, lupaa Toni Harjula.

Töysäläinen Jari Lampi tulee puolestaan yrittämään sotilaskyykyn maailmanennätystä rokulilauantaina. Nykyinen ME on 160 kyykkyä. Toni Harjula valottaa Lammen treenanneen koko kevään ja tavoittelevan selkeästi uutta ME:tä.

Jokaiselle jotakin

Alajärven Yrittäjät haluaa, että Rokulipäivät profiloituu edelleen kaikenikäisten tapahtumaksi. Perheen pienimpiä hemmotellaan lauantaiaamuna Rytmisoppa-orkesterin konsertilla, jossa on luvassa luovaa riemua. Teinejä kiinnostanee mahdollisuus tubettaja Eeddspeaksin tapaamiseen. Meet & greetin -idean takana on Alajärven nuorisovaltuusto, joka kysyi alajärveläisnuorilta vinkkejä siitä, kuka kannattaisi kutsua Rokulipäiville. Eeddspeaks voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty ja suuren suosion saanut Rokulimiitti järjestetään myös tänä vuonna, mutta hieman uudistuneessa muodossa. Kaksi- ja nelipyöräisten menopelien ajoalueena toimii edelleen uimahallin ja niin sanotun Sähkön kiertoliittymien välinen alue. Tänä vuonna pääosissa ovat kaksipyöräiset kulkuneuvot, joiden nuoret kuljettajat pääsevät esittämään taitojaan kahdessa erässä. Tauolla kansaa viihdyttää drifting-autollaan Dennis Häggblom.

Koskapa paikallisuus ja musiikki ovat Rokulipäivien kantavia voimia, ne myös yhdistyvät ensi heinäkuussa. Musiikillista osaamistaan yleisölle tarjoavat muiden muassa tyttöbändi Octavia ja rap-yhtye Tveronmaksajat. Octavia sai koululaisille tarkoitetuissa rockin SM-kisoissa kunniamaininnan.

Rokulipäivät rantautuu tuttuun tapaan myös paikallisiin erikoisliikkeisiin tarjousten muodossa. Tapahtuma-aikaan paikalliset ravitsemusliikkeet järjestävät omia iltatapahtumiaan eli aikuiset voivat jatkaa iltaa pidemmällekin.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliMenkijärven rantakahvila palvelee matkailijoita
Seuraava artikkeliNuoret alttiita onnettomuuksille kesäliikenteessä