-6.4 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Menkijärven rantakahvila palvelee matkailijoita

Menkijärven Kyläyhdistyksen ylläpitämä rantakahvila osoittautui viime kesänä varsin suosituksi taukopaikaksi matkailijoille. Tänä kesänä toimintaa kehitetään edelleen. Puolustusvoimat luopuivat alueesta vuonna 2014 ja kaupunki lunasti alueen sen jälkeen itselleen. Kyläyhdistys on aktiivisesti lähtenyt rakentamaan alueesta viihtyisää tauko- ja lomakohdetta.

Kesä- ja heinäkuussa kahvila on auki joka päivä kello 12–21. Kahvilassa on leipomosta saapuvia ja myös itse tehtyjä leivonnaisia sekä pikkusuolaisia. Miehistösauna lämpiää joka ilta. Naisten saunavuoro on kello 18–20 ja miehet saavat saunoa siitä eteenpäin. Armeijan entiseen miehistösaunaan mahtuu kerralla isompikin joukko kylpijöitä. Saunomaan pääsee koko perhe kympillä ja yksin kolmella eurolla. Vuokramökkejä löytyy kolme kappaletta, joista isoimmassa on myös oma sauna. Myös omalla asuntovaunulla voi alueella yöpyä halutessaan. Perinteisestä savusaunasta voi nauttia pientä maksua vastaan. Kaikista oheispalveluista voi kysyä rantakahvilasta tarkemmin.

Menkijärven rantakahvilassa käydessään pääsee ihastelemaan myös kaunista järvimaisemaa.

 

Menkijärven Kyläyhdistyksen sihteerin, Jenni Koskisen mukaan viime kesänä pidettiin lukua päivittäisistä vierailijoista ja vilkkaimpina päivinä kävijöitä rantakahvilassa oli noin 400 ja hiljaisempinakin päivinä noin 150 asiakasta. Tänä vuonna kahvila työllistää kahdeksan kesätyöntekijää. Sunnuntaina kahvilan avausvuorossa olivat Janika Kotipelto ja Anni Rentola, jotka iloitsevat mukavasta kesätyöstä kauniin järven rannalla. Yleisöä oli avajaisissa viihdyttämässä Only Beat -bändi.

Lähitienoon kesäasukkaat ovat myös löytäneet kahvilan ja oheispalvelut mukavasti ja siellä on mukava nähdä tuttuja sekä vaihtaa kuulumiset. Piha-alueelta löytyy lapsille hyvä leikkipaikka ja uutuutena pihashakki. Koiraihmisiäkin on muistettu, sillä rannassa on koirille oma uintipaikka. Syksyllä paikalle onkin tulossa Kennelliiton koiraleiri.

Kehitys mielessä

Jenni Koskisen mukaan rantaan on tarkoitus rakentaa tänä kesänä rantalentopallokenttä ja myös veneiden vuokrausta on mietitty.
Kyläyhdistyksen sihteeri kertoo, että aluetta voitaisiin kehittää militaria-aiheiseksi, onhan alue entistä puolustusvoimien harjoitusmaastoa. Koskinen kertoi, että viime kesänä oli jo paikalla vieraillut miehiä, jotka kertoivat olleensa armeija-aikana leirillä juuri Menkijärvellä ja muistelivat omia kommelluksiaan palveluksessa. Kesäiset lentoleirit tuovat paikalle myös runsaasti väkeä ja Vaasan Lentokerhon kanssa kyläyhdistyksellä on sujuvaa yhteistyötä.

Alueelta löytyy myös 80-luvun lopulla rakennettu sotaperinnealue korsuineen ja juoksuhautoineen. Paikalle on tuotu rekvisiitaksi vanha panssarivaunu ja kaksi tykkiä, sekä muuta autenttista ja kiinnostavaa armeijamateriaalia. Lentokenttäalueelta löytyy neuvostoaikainen Mig-23 hävittäjä, jota on entisöity Mikael Ojan toimesta. Koneessa on jopa ”ohjukset” kiinni, tosin niissä ei ole taistelukärkiä, eikä muutakaan räjähtävää.

 

Neuvostoaikainen, entisöity Mig-23 -hävittäjä on Menkijärven lentokenttäalueen vetonaula.

 

Ihmeteltävää siis löytyy Menkijärveltä koko perheelle vauvasta vaariin!

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät