-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Kirsti Kivimäellä näyttely Soinin kirjastossa

Reilu satavuotias torppa nököttää mäen päällä. Sen pihapiirissä on kymmenkunta rakennusta ja aika on pysähtynyt viime vuosisadalle. Harmaa lauta, hirret, vanhat työkalut ja esineet toimivat taustana pihapiiriin marssineille piioille ja rengeille, karjakoille, paremmalle väelle. Valokuvattavat pääsevät aikamatkalle entisajan tunnelmiin pukeutumalla vanhanajan vaatteisiin.

Pihapiiri toimii isona valokuvastudiona ja täällä voit kuvauttaa itsesi menneen ajan henkeen, morsiamena, sensuellina naisena tai ihan mitä sitten keksitkin. Otetaanko kuvia prinsessankammarissa, kievarissa, naima-aitan rappusilla vai juostaanko mieluummin pitkin metsiä ja koiranputkipeltoja? Vaatteita ja kuvausrekvisiittaa löytyy moneen lähtöön, sekä talvi-että kesäkuvauksiin.
Näin soinilaislähtöinen Kirsti Kivimäki kuvaa nykyistä asuinympäristöään Ylöjärvellä.
– Asuin 25 vuotta Ilomantsissa ja parisuhteeni katkesi ja muutin jossain vaiheessa uuden elämänkumppanin perässä Ylöjärven Lakialaan. Uusi elämä alkoi siis vajaana viisikymppisenä. Pihapiirissämme on paljon rakennuksia, joita hyödynnän valokuvauksissa. Vaatteita ja muuta rekvisiittaa löytyy niin kuin kuvattava vain haluaa, kertoo Jokivarrelta lähtenyt nainen.

Takana tarina

Kirsti Kivimäki on pystyttänyt Soinin kirjastoon näyttelyn, joka on avoinna heinäkuun loppuun saakka. Näyttelyssä on noin 90 valokuvaa. Yhdellä seinällä kuvissa on eläydytty sota-ajan tunnelmiin. Eläinkuvat on otettu lähinnä Ilomantsin aikoina. Monet soinilaiset on tunnistettavissa useissa kuvissa. Valokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä Kivimäen runokortteja.

– Haluan voimaannuttaa ihmisiä antamalla heille aikaa ja elämyksiä. Otan valokuvia, joissa on tarina takana. Keskustelen kuvattavien kanssa, keitämme kahvia, luen heille runojani, meillä ei ole kiire minnekään. Sain palautetta työstäni: “Sie lumoat ihmisiä sun paikalla, sun silmillä, sun kuuntelevilla korvilla, läsnäololla…. ja jokainen on sieltä lähtiessään vähintään yhden sirpaleen verran eheämpi.”

Kivimäki on aktiivinen runojen kirjoittaja. Hän on suorittanut useita tutkintoja muiden muassa myynnin ammattitutkinnon. Hän on opiskellut puutarhuriksi ja työskennellyt vaateliikkeissä. Avoimet puutarhat -päivää Kivimäen tilalla on vietetty kaksi kertaa.
– Monet yllättävät ystävänsä merkkipäivänä antamalla lahjaksi kuvaussession kammarissamme. Meillä käy kaikenikäisiä ja -kokoisia ihmisiä. Meillä pääsee elämysmatkalle, missä kuvauksen yhteydessä voidaan lukea runoja ja seikkailla elämyksillä.

Rami Puro

Kirsti Kivimäki halusi nuorena muotitaiteilijaksi. Sen suuntaista työtä hän nykyään tekee valokuvauksen ja runouden parissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät