-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Sää helli saunan avajaisia

Vimpelin Vieresniemessä vietettiin perjantaina sananmukaisesti yhteisöllistä iltaa, jonka pääosassa oli sauna. Vieresniemen uudistetun saunan avajaisissa ei oltu turhan vakavia, vaan hyväntuulisessa tapahtumassa raikui nauru, tavattiin tuttuja, syötiin makkaraa – ja luonnollisesti saunottiin. Vimpelin kunnan isännöimään tapahtumaan saapui arvioiden mukaan yli sata ihmistä. Saunan virallisen avauksen ja nauhan leikkaamisen suoritti kunnanjohtaja Sami Gustafsson ja häntä avusti tekninen johtaja Ville Karjalainen.

Saunan kerrosala on 28 neliömetriä. Saunan vanhaan osaan on vaihdettu ulkovuori, eristeet, ikkunat, ovet ja peltikate. Loka-toukokuussa toteutettu työ toteutettiin kunnan omana työnä. Ville Karjalainen kertoo, että katon yläpohjaan tehdään lisäeristys kuluvan kesän aikana. Uudistetulle saunalle sateli kiitoksia perjantaina ja myös ihmettelyjä siitä, että onko kyseessä saneerattu saunarakennus vai kokonaan uusi rakennus.

MAINOS

Kaikkien käytössä

Sauna on ollut aikaisemmin kuudesti viikossa Rantakylän Avantouimareiden käytössä. Tänä kesänä saunaa isännöi alueen kehittämiseen sitoutunut Vimpelin Karavaanarit ja sauna on kuntalaisten ja matkailijoidenkin käytettävissä joka päivä kello 16.30–20. Sopimukseen kuuluu, että karavaanarit suorittavat myös puhdistavat saunan päivittäin.

Syksyllä sauna siirtyy Rantakylän Avantouimareiden huolehdittavaksi. Gustafsson välitti terveiset, jonka mukaan kunta toivoo Vieresniemestä ja sen saunasta kuntalaisten kokoontumispaikkaa. Myös matkailijoiden ja pesäpalloturistien toivotaan löytävän tiensä Vieresniemeen.

Gustafsson kertoi kuntalaisten odottaneen ja kyselleen saunan valmistumista jo pitkään. H-hetkeä eli saunan avausseremoniaa varten hän oli tehnyt vastan tai vihdan, joka ei ollut tekijän itsensä mukaan kooltaan mikään suti vaan oikea vihta – ja vielä kahden käden sellainen.

 

Kunnanjohtaja oli tehnyt uudistetun saunan avajaisia kookkaan saunavastan, joka ei ollut pelkkä somiste vaan tarkoitettu avajaislöylyihin.

 

Nauhan leikkaamisen jälkeen tapahtumavierailla oli mahdollisuus käydä kokeilemassa uudistettua saunaa, jonka löylyt tulevat puukiukaasta. Nuorempi väki ei saunaa tarvinnut vaan pulahti järveen ilman löylyjä. Veden lämpötilaa kehuttiin sopivan lämpimäksi. Sää suosi illan tapahtumaa, eikä sade päässyt uhkaamaan tunnelmaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät