Pyöräilijät kiertävät Lappajärveä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven suunnalla voi bongata vielä alkuiltapäivässä pyöräilijöitä, jotka osallistuvat perinteiseen Lappajärven ympäripyöräilyyn. Tämänvuotista tapahtumaa siivittää hellesää, toisin kuin viime vuoden toukokuussa, jolloin pyöräiltiin viileässä säässä. Rennon ja hyvällä fiiliksellä etenevän tapahtuman järjestelyvastuussa on Lappajärven Veikkojen yleisurheilujaosto. Pyöräilijöitä on tullut järveä kiertämään esimerkiksi Kauhavalta ja Alavudelta.

72-kilometriselle reitille odotetaan tänäkin vuonna yli sataa osallistujaa. Ensimmäiset ilmoittautujat odottivat järjestäjiä Halkosaaren vapaa-ajankeskuksen huoltopisteellä jo puoli kahdeksalta, kun huoltopiste avattiin virallisesti kahdeksalta. Halkosaaren huoltopiste ja Vimpelin paloaseman, Kanavan Kevarin ja Länsirannan koulun mehupisteet ovat avoinna kello 14:ään saakka. Halkosaaren huoltopisteellä voi maksaa henkilökohtaisen tai perhemaksun ja osallistua arvontaan. Osallistumismaksun maksamalla saa muistoksi osallistumismitalin.

MAINOS

 

Lappajärven ympäripyöräilyn osallistumismitalissa toistuu järjestävän seuran eli Lappajärven Veikkojen logo.

 

Lappajärven ympäripyöräilyssä suositellaan, että järvi kierretään myötäpäivään. Lappajärven ja Vimpelin välisellä kantatie 68:lla näkyi, että pyöräilijöitä oli menossa sekä Vimpelin että Lappajärven suuntaan.

Kolmen tunnin lenkki

Alajärven Toukolassa asuvaa Oiva Puumalaa voi kutsua Lappajärven ympäripyöräilyn konkariksi. Hän on osallistunut tapahtumaan jo 22 kertaa. Välillä hän pienen tauon, mutta on sittemmin kiertänyt järven 15 kertaa peräkkäin Lappajärven ympäripyöräilyssä. Hänellä ei ole tarkkaa suunnitelmaa tai erityistä valmistautumistapaa 72-kilometristä matkaa varten.

– Syödään, juodaan kahvia ja lähdetään ajamaan. Minulla on mennyt kahden puolen kolme tuntia järven kiertämiseen.

Halkosaaren vapaa-ajankeskuksessa taukoa pitänyt alajärveläinen Oiva Puumala on Lappajärven ympäripyöräilyn konkareita.

 

Lappajärven ympäripyöräilyyn Puumalan saa osallistumaan urheilullinen elämäntapa, johon kuuluu myös esimerkiksi hiihto. Hän kertoo harrastavansa liikuntaa tunnin verran joka päivä. Halkosaaren vapaa-ajankeskuksen huoltopisteelle hän pyöräili Kurejoen, Ylipään ja Karvalan kautta. Puumala kertoo, että järven kiertosuunnan hän ratkaisee tuulen mukaan. Lauantaina vallitsee sivulaitainen tuuli, joka on Puumalan mielestä oikein hyvä. Vastatuuli ja myötätuulikaan eivät ole yhtä hyviä tuuliolosuhteita tehdä matkaa Etelä-Pohjanmaan suurimman järven ympäri.

– Tänään keli on aivan loistava. Kuumuus ei haittaa mitään.

Puumala kertoo keskustelleensa kevään mittaan muiden alajärveläisten, tapahtumaan useamman kerran osallistuneiden kanssa, että milloin Lappajärven ympäripyöräily järjestetään.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliUlkosuomalaiset äänestivät ahkerammin
Seuraava artikkeliDekkariviikko starttaa maanantaina