-5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Dekkariviikko starttaa maanantaina

Dekkarit kuluvat edelleen suomalaisten lukijoiden käsissä, eikä suosio näy hiipuvan. Tänä vuonna valtakunnallista Dekkariviikkoa vietetään 10.–16.6. Jo kuudetta kertaa järjestettävän Dekkariviikon aikana kirjakaupat tuovat myymälöissään esille tämän suositun kirjallisuudenlajin uutuuksia sekä jo pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

Viikko on saanut lukijat innostumaan ja kirjakauppoihin tekemään omia valintojaan lomien lähestyessä. Dekkareita ostetaan läpi vuoden, mutta erityisen suosittuja ne ovat kesällä.
– Dekkarit kuuluvat kesään. Omaan käyttöön rantapyyhkeellä, riippukeinukaveriksi, lahjaksi, mökkiviemiseksi. Kesällä rentoudutaan kirjan kanssa ja luetaan ne uutuuskirjat, jotka vuoden aikana ovat ajanpuutteen vuoksi jääneet lukematta, toteaa teemaviikon järjestäjänä toimivan Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Käännösdekkari suosittuja

Vuoden 2018 käännetyn kaunokirjallisuuden top 10 -listalla oli seitsemän dekkaria. Kirjallisuudenlajin edustajat näkyvät toistuvasti myös Mitä Suomi lukee -listalla. Laura Karlssonin mukaan rikoskirjallisuus kiinnostaa sekä naisia että miehiä, eikä dekkareiden ostajia voi määritellä sukupuolen tai sukupolven mukaan.
– Dekkareita ilmestyy mukavasti myös lapsille ja nuorille. Rikoskirjallisuuden kirjosta jokaiselle löytyy varmasti mielekästä luettavaa. Laajan valikoiman kirjakaupoissa ammattitaitoiset libristit auttavat mielellään löytämään sopivaa luettavaa Karlsson jatkaa.

Dekkariviikko käynnistää perinteisesti kirjakesän. Tämänvuotinen Dekkariviikko huipentuu lauantaina 15.6. vietettävään Dekkarilauantaihin.

Dekkarit ovat edelleen suomalaisten suosikkeja. Dekkareihin liittyvä teemaviikko alkaa maanantaina.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät