-0.2 C
perjantai 26.4.2024

Paalijärvellä helteinen pikatriathlon

Järjestyksessä toinen Paalijärven Pikatriathlon kisailtiin lauantaina kauniissa, suorastaan helteisessä säässä 55 kilpailijan voimin. Perusmatkan naisten kisan voittajaksi selviytyi Wasa Triathlonin Johanna Hautamäki, miesten perusmatkan voitti RideEp:n Juha Laitinen. Naisten sprinttikisan voitti Keski-Pohjanmaan Triathlonin Emely Häger, ja miesten kisan paikallisen OgolomaTriathlonin Kimmo Koivisto. Kokeilusarjassa ei sijoituksia jaettu.

Paalijärven Pikatriathlonin palkinnoille yltäneillä oli hymy herkässä.

Helteinen sää asetti kilpailijoille omat haasteensa ja etenkin juoksuosuudella moni osallistuja kertoi kuumuuden verottaneen tavoiteajoista jopa kymmeniä sekunteja kilometriä kohti.

Perus- ja sprinttimatka

Kisamatkoina olivat perusmatka ja sprinttimatka. Perusmatkan uintiosuus on 1 500 metriä, pyöräily 40 kilometriä ja juoksu kymmenen kilometriä. Kyseinen matka on myös triathlonin olympiamatka. Sprinttikisan uintiosuus oli 750 metriä pyöräily 20 kilometriä ja juoksu viisi kilometriä. Kokeilusarjaan osallistuneet saivat päättää osuuksiensa pituudet vapaasti.

Vaihtoalueella oli kuhinaa, mutta kilpailijat ottivat varusteidenvaihdon rauhallisesti.

Kisan hengen mukaisesti tälläkin kertaa kilpailijoita oli Suomen huipuista alkaen aina ensimmäiseen kokeilukisaansa osallistuviin asti. Eräs ensikertalainen oli oman kylän poika Tomi Vilponen, joka päätyi kilpailemaan sprinttimatkalle työpaikalla lyödyn vedon seurauksena. Vilposen mukaan kisa oli kokemus, joka ei todennäköisesti tule jäämään lajissaan viimeiseksi, onhan märkäpukukin kisoja varten jo tullut hankittua ja treenejäkin ehti tekemään kahden viikon ajan.

Viime vuonna käyty ensimmäinen kisa sai kilpailijoilta hyvän vastaanoton ja niinpä Paalijärven alakoulun vanhempainyhdistyksen talkooväki tarttui uudelleen kisahaasteeseen. Tälläkin kerralla ratamestarina ja kisan kilpailullisena asiantuntijana hääri paikallisen triathlonseuran OgolomaTriathlonin Kimmo Koivisto, joka myös itse kisaili sprinttimatkalla. Ajanotosta huolehtivat tarkasti ja vuosien kokemuksella Alajärven Ankkurien hiihtojaoston Ritva ja Juha Rintala, Markku ja Terhi Herrala sekä Timo Halla-aho.