Alajärvellä keskusteltiin paloaseman rakennusurakasta

Moderni tapa keskustella avoimesti tulevista hankinnoista ei saanut varsinaista yleisöryntäystä markkinavuoropuhelutilaisuuteen Alvariiniin. Paikalle saapuneet olivat kuitenkin hyvillään tavasta, jolla kaupunki lähestyy tulevia investointipäätöksiä. Vesa Koivusen mukaan markkinavuoropuhelu on hyvä instrumentti käynnistää tulevia investointeja avoimesti.

Markkinavuoropuhelu mahdollistaa myös paremmin paikallisten yritysten pääsyä mukaan tarjouskilpailuun. Tilaajalle eli kaupungille vuoropuhelu tuo selkeästi etuja. Kaupunkia hankinnassa avustavan Novice Oy:n Antti Savola sanoo, että tarjouskilpailussa hinta on tietenkin tärkein tekijä, mutta myös laatukriteerit ja muut tilaajan kannalta tärkeät tekijät voidaan ottaa markkinavuoropuhelussa heti alusta alkaen paremmin huomioon. Markkinavuoropuhelussa oli aiheena Alajärven uusi paloasema.

MAINOS

Mittava investointi

Rakennusmestari Juuso Pikkukankaan mukaan uuden paloaseman rakennukseen on budjetissa varattu riittävästi rahaa, mutta uuden paloaseman hinta tulee lopulta määräytymään tarjouskilpailussa. Se ei siis tietenkään automaattisesti maksa budjetissa varattua 4,1 miljoonaa euroa. Paloaseman rakennusurakan tarjouskilpailu käynnistyy elokuussa ja laskenta-aikaa tarjouksille on kuukauden verran. Kurejoentien varteen rakennettava paloasema tulee olemaan kooltaan 2 100 neliömetriä ja teknisten tilojen kanssa noin 2 450 neliömetriä. Lisäksi rakennetaan kylmiä hallitiloja noin 500 neliötä. Kyseessä on varsin mittava pitkän ajan investointi.

Paloasemalla on luonnollisesti normaaleihin rakennuksiin verrattuna paljon kallista tekniikkaa, kuten autonostureita ja pesulaitteita.
– Laitteiden tulee olla luotettavia ja kestäviä ja niiden laatumäärittelyt vaativat huolellisuutta. Hinnoissa voi olla valtavia eroja, mutta niin on sitten laadussakin. sanoo Juuso Pikkukangas.

 

Novice Oy:n Antti Savola avustaa kaupunkeja julkisissa hankinnoissa.

 

Uusiin tiloihin on tulossa tilat myös sammutinhuollolle ja hälytysajoneuvojen teippaukselle.
Alajärven Yrittäjien Markku Harju toivoi tilaisuudessa, että urakasta päätyisi reilu siivu järviseutulaisille yrityksille. Kerrannaisvaikutukset alueelle ovat merkittäviä, jos paikalliset yritykset pääsevät mukaan urakkaan ja urakoitsija käyttää mahdollisimman paljon paikallisia tavaran toimittajia.

Kai Hannulabacka

MAINOS
Exit mobile version