TalliCafe REAK avoinna jo neljättä kesää

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Rantakyläntien alkupäässä on pienen keltaisen kioskirakennuksen kylkeen tullut vaaleanpunaisella kirjoitettu teksti OPEN eli avoinna. TalliCafe REAK aloitti kesäkauden toimintansa keskiviikkona. Nuorilla kioskinpitäjillä starttaa jo neljäs kesä viileän herkun myyjinä.

Kioskia pitävä kolmikko – 12-vuotias Aleksandra Jaatinen, 11-vuotias Eerika Niemitalo ja 14-vuotias Reetta Niemitalo – ovat uudistaneet toimintaansa tälle kesäkaudelle. Viikon-kahden sisällä julkistetaan kioskin vakituiset aukioloajat. Edelliskesinä kahvila on ollut avoinna satunnaisesti ja kioskinpitäjien harrastusten ja muiden menojen mukaan. TalliCafe REAK:illa oli jo entuudestaan Facebook-sivut, jotka saivat keskiviikkona seurakseen Instagram-tilin
– Meidän ikäisemme ovat enemmän Instassa kuin Facessa. Haluamme mainostaa toimintaamme mahdollisimman monessa paikassa, kertoo Aleksandra.

MAINOS
Aleksandra Jaatinen (vas.), Reetta Niemitalo ja Eerika Niemitalo pyörittävät TalliCafe REAK:ia jo neljättä kesää.

 

Kolmikolta on kyselty, että löytyisikö heiltä useampi makuvaihtoehto. Jos makuvaihtoehtoja lisättäisiin, jouduttaisiin hankkimaan uusi Pehmis-kone. Makuvaihtoehtoja on saatu täksi kesäksi hankkimalla erimakuisia kastikkeita.

Harrastus ja kesätyö

Kioski-idea lähti aikanaan Reetan ja Eerikan äidiltä, Sanna Järviaholta, jolle tuli mieleen, että Rantakyläntien varressa olevan hevostallin lähellä on vilkas liikenne ja että tallin viereen voisi laittaa kahvilan. Niemitalon siskosten Sampo-isä rakensi noin kolmeneliöisen kioskirakennuksen. Tuolloin 8–11-vuotiaiden tyttöjen vanhemmat rahoittivat hankinnat, kuten Pehmis-koneen, jääkaapin ja kahvinkeittimen. Sittemmin yksi alkuperäisistä myyjätytöistä on jättäytynyt pois kesäisestä harrastuksesta, josta kilahtaa jotakin kukkaron pohjallekin.

Tytöt ovat yhtä mieltä siitä, että pienen kahvilan pitäminen on kivaa.
– Missään vaiheessa ei ole ajateltu, etteikö pidettäisi tätä auki, vakuuttaa Eerika.

Aleksandra komppaa kesätyön olevan niin mukavaa, ettei sitä edes ajattele työnä.

Vakituinen asiakaskunta

Moni TalliCafe REAK:issa aikaisempina kesinä asioinut oli jo ehtinyt kysyä tytöiltä, että koska kahvila avautuu. Vakioasiakkaitakin kahvilalla on – sekä lähellä asuvia että vähän kauempaakin tulevia. Vimpeliläisten lisäksi myös kesäasukkaat ovat löytäneet Rantakyläntielle. Haastattelunteko keskeytyy pariin otteeseen, kun lähdetään palvelemaan asiakkaita.

Satunnaisia vierailijoitakin on TalliCafe REAK:issa käy. Pöytäryhmän ääressä jutellaan leppoisasti ja tavataan tuttuja.

Torstain satunnaisiin kävijöihin kuuluu polkupyörällä liikkeellä ollut hämeenlinnalainen Tapio Alkula. Hän oli tullut Hämeenlinnasta Kauhavalle junalla, josta matka jatkui pyöräillen Lappajärven ja Vimpelin kautta kohti Alajärveä. Alajärveltä hän ajaa juhannusaattona Karstulaan, joko Soinin tai Kyyjärven kautta.
– Silta oli remontissa ja piti etsiä reitti Alajärvelle. En viitsinyt katsoa GPS:stä ja harhauduin tänne, kertoo teekupposen ja jäätelön nauttinut Alkula.

 

Tapio Alkulan harhautuminen reitiltä kohti Alajärveä poiki pikavisiitin TalliCafe REAK:iin.

 

Alkulan matka Kauhavalta Alajärveä kohti sujui kahden pidemmän pysähdyksen taktiikalla. Lappajärvellä hän piti sadetta jonkin aikaa ja Vimpelissä pysähtyi TalliCafe REAK:in pihapiiriin. Alkula kertoo pyöräilevänsä Suomessa kesäviikonloppuisin ja kesälomillaan satunnaisesti Euroopassa. Huhtikuussa hän lähtee pyörällään pariksi viikoksi yleensä Baltian maihin.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeli ja Veto matkailijoiden mielessä
Seuraava artikkeliVesillä vaanii vaaran paikka juhannuksena