Paavolantorilla sai huutaa ja viihtyä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Paavolantorilla järjestettiin perinteinen huutokauppa torstaina. Huudettavaa oli laidasta laitaan, ja kelpasipa jollekin vanhat puusuksetkin. Pikkurahalla sai väki kaikenlaista mielenkiintoista tavaraa ja joistakin tavaroista päästiin oikeasti hieman huutelemaankin.

Väki viihtyi ja huusi Paavolantorin huutokaupassa.

 

Sofia Argillander huusi itselleen korillisen kauniita nukkeja ja veljensä Sebastian Argillander laatikollisen Tex Willer sarjakuvalehtiä.

MAINOS

Lasten isä Samuli Argillander kertoi, että he olivat tulleet loman viettoon Järviseudulle Helsingistä ja huutokauppa oli mukavaa seurattavaa aurinkoisessa kesäillassa.

Meklari viihdytti väkeä

Ennen varsinaisen huutokaupan alkua tavaroihin pääsi tutustumaan etukäteen. Meklari Mauno Siltalalta juttua piisasi. Maunon mukaan oman huudon päälle sai huutaa vain kaksi kertaa ja jos huutaa useamman kuin kaksi kertaa, niin valkotakkiset tuloo hakemaan.

Meklari Mauno Siltala viihdytti huutokaupan väkeä.

 

Mauno Siltala oli tullut huudattamaan ihmisiä Paavolantorin edustalle kotoaan Peräseinäjoelta. Meklarin töitä Mauno Siltala on tehnyt jo kymmenisen vuotta ja kaikesta huomasi, että kokenut nuijan lyöjä hallitsi antiikin tietämyksen lisäksi myös yleisön viihdyttämisen.

Huutojen pienuus tai puuttuminen sai Maunon välillä haastamaan väkeä parempiin korotuksiin. Yleisö poistui paikalta lopulta tyytyväisenä ostoksiinsa. Arabian vanhan ja täysin ehjän maitokannun saattoi saada vain viiden euron huudolla ja käyttämättömän räsymaton kympillä.

Kai Hannulabacka

MAINOS
Edellinen artikkeliViljojen ja maitotuotteiden kulutus väheni viime vuonna
Seuraava artikkeliVain vähän levähavaintoja pohjalaismaakunnissa