-1.5 C
Alajärvi
perjantai 29.3.2024
MAINOS
MAINOS

Aluehallintovirastolta uhkasakko – Lappajärvellä Attendo Hoivakoti Mistelin henkilökuntavaje korjattava nopeasti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.7.2019 velvoittanut Attendo Hoivakoti Misteli Oy:n 100000 euron sakon uhalla huolehtimaan 19.7.2019 mennessä siitä, että Attendo Joelinkodin toimintayksikössä on asiakkaiden palvelutarpeeseen nähden riittävä määrä henkilöstöä.

Aluehallintoviraston käsityksen mukaan toimintayksikössä tulee olla aamu- sekä iltavuorossa kolme koulutettua hoitohenkilöä, jotta yksikön asiakkaiden oikeus turvalliseen, heidän palvelutarpeitaan vastaavaan ja laadukkaaseen
sosiaalihuollon palveluun toteutuu.

MAINOS

Valvontaviranomaisen saamien tietojen mukaan näin ei ole kuitenkaan ollut.

Asian käsittelyn yhteydessä yksiköstä on tullut esille myös useita muita epäkohtia, joiden valvonta jatkuu edelleen. Nyt annettu päätös koskee vain tilannetta, jossa palveluntuottajan tulee viipymättä lisätä henkilöstöresurssia, jotta asiakasturvallisuus ei vaarannu.

Attendo Hoivakoti Misteli Oy on saanut luvan Joelinkoti-toimintayksikön palvelujen tuottamiseen 24.4.2019. Tätä ennen yksikön palvelut on tuottanut julkinen sektori.

Toimintayksikön luvan mukaan yksikössä on kehitysvammaisille kymmenen asiakaspaikkaa tehostetussa palveluasumisessa ja viisi asiakaspaikkaa palveluasumisessa.

Attendo Hoivakoti Misteli Oy:n tulee toimittaa aluehallintovirastoon selvitys Attendo Joelinkodin henkilöstötilanteesta viimeistään 19.7.2019.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät