0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Lehtimäki–Viranperä maantien päällystysurakka alkaa kuun vaihteessa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kesän 2019 päällystystyöt ovat edenneet siihen pisteeseen, että parhaillaan työt ovat käynnissä valtatiellä 18 Veneskosken suunnassa ja tämän jälkeen vuorossa on kantatie 68 Lehtimäki–Viranperä 13 kilometrin matkalla.

Kuopat, railot ja paikat jäävät pian iiloon uuden päällysteen alle.

Keväällä suunnitellusta aikataulusta ollaan siis hieman jäljessä, mutta työt ovat näillä näkymin käynnistymässä kahden viikon kuluttua, heinä-elokuun vaihteessa.

MAINOS

Insinööri Timo Kulmala Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta kertoo, että kohteen urakoitsija Asfalttikallio Oy on laatinut päällystystyölle aikataulun, jonka mukaan sen tulisi valmistua kahdessa viikossa aloituksesta.

Kaksi viikkoa on tiukka aikataulu, jonka toteutuminen vaatii sitä että seisokkipäiviä ei tule. Aikatauluja voivat heilauttaa lähinnä kovat, pidempään kestävät vesisateet sekä konerikot.

Tien kunnostuksessa vanha asfaltti jää pohjalle ja aluksi pintaan pahimpiin paikkoihin vedetään ohut tasauskerros. Autoilijoiden ei siinä kohtaa tarvitse huolestua, oliko tässä kaikki, sillä vasta tasauskerroksen jälkeen pintaan vedetään paksumpi laatta.

– Vanhaa asfalttia ei jyrsitä pois, vaan tie päällystetään uudelleen tasauskerroksen ja uuden paksun laatan avulla, Kulmala kertoo ja toivoo, että lopputlos olisi näin mahdollisimman hyvä.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kesän päällystysohjelma jäänee vain 150 kilometriin. Jotta pohjalaismaakuntien maanteiden päällysteet pysyisivät edes nykyisellä huonohkolla tasolla, tulisi alueella päällystää vuosittain noin 480 kilometriä.

Tällä hetkellä huonokuntoisia maanteiden päällysteitä on pohjalaismaakunnissa noin 900 kilometriä, määrä kasvaa vuosittain. Varsinkin muiden kuin vilkkaiden pääteiden kunto heikkenee voimakkaasti.

Päällysteen huonosta kunnosta varoittavia liikennemerkkejä ja sen takia alennettuja nopeusrajoituksia on jouduttu asettamaan aikaisempaa enemmän.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät