-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Leikkikentillä vipinää Alajärvellä

MLL:n leikkikenttäkerhotoiminta pyörii Alajärvellä täyttä vauhtia vielä 26.7. saakka.

Leikkikentillä onkin riittänyt vipinää ja vilskettä paikasta ja säistä riippuen muutamasta lapsesta peräti ennätykselliseen 38 leikkivän lapsen joukkoon saakka!

MAINOS

Perjantaina Luoma-ahon koulun kentällä leikkivät Osku Mäki, Kaisla Mäntyniemi, Onni Mäki ja Konsta Mäntyniemi kertoivat, että ohjattu leikkikenttätoiminta on tosi mukavaa, koska silloin paikalle tullessaan tietää aina että siellä on muitakin.

– Kaikilla kylillä ei ole mukana yhtä paljon lapsia, mutta huonommallakin säällä aina on joku tullut leikkimään, kertovat ohjaajina kesätyötä tekevät Linda-Lotta Kari ja Nella Mattila.

Eniten porukkaa on aina keskustassa Palotorilla, jossa kerran kivalla säällä oli tuo valtava 38 lapsen joukko!

Leikkikenttätoimintaa on kahdeksassa eri paikassa, maanantaisin kello 10-12 Palotorin leikkikentällä ja kello 13-15 Myllykankaan koulun leikkikentällä, tiistaisin kello 10-12 Koskenvarren leikkikentällä ja kello 13-15 Lehtimäen seurakunnan leikkikentällä, keskiviikkoisin kello 10-12 Uusikylän koulun leikkikentällä ja kello 13-15 Palotorin leikkikentällä, torstaisin kello 10-12 Hoiskon koulun pihalla ja kello 13-15 Pynttärin leikkikentällä sekä perjantaisin kello 1012 Luoma-ahon koulun pihalla ja vielä kello 13-15 Palotorin leikkikentällä.

Kerho on tarkoitettu 3-10 -vuotiaille ja sinne tullaan omien eväiden kanssa.

– Jos paikalla on sekä isompia että pienempiä leikkijöitä tai jos lapsia on paljon, jaamme heidät yleensä kahteen ryhmään, Nella ja Linda-Lotta kertovat.

Lapset saavat leikkiä yhdessä omia leikkejäänkin, mutta yhdessäkin leikitään sen mukaan, mitä milloinkin halutaan tehdä.

Monet leikkikenttätoimintaan tykästyneet lapset käyvät leikkimässä myös naapurikylissä ja usein mukaan otetaan myös täällä lomailemassa olevia serkkuja ja muita sukulaisia. Mukaan toimintaan voikin tulla kuka tahansa ilman ennakkoilmoittautumista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät