Kauden toinen tappio Vedolle

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon 85-vuotisjuhlaottelu keräsi Saarikentän lehtereille kesän ennätysyleisön, 3 485 katsojaa. Vastustajaksi saapunut Sotkamon Jymy vei kaksi pistettä mukanaan, kun se sai sisäpeliään toivottuun suuntaan toisella jaksolla. Ottelun loppulukemat ovat 0–1 (0–0, 1–9).

Ottelun aluksi julkistettiin Vedon pesäpallon Hall of Famen jäsenet 15 ja 16 eli Pekka Hietakangas ja Timo Rantatorikka. Kunta oli kutsunut ottelun vieraaksi Japanin Helsingin suurlähettiläs Takashi Muratan, jonka seurueelle esiteltiin pesäpalloa ja Vetoa. Ottelun tauolla Murata sai lahjaksi Vimpelin kunnalta muiden muassa Vedon pelipaidan, jolla hänestä tuli kunnanjohtaja Sami Gustafssonin mukaan osa Vimpelin kuntaa.

MAINOS

Ulkopeli uomissaan

Itse ottelussa Vimpelin Veto jäi Sotkamon Jymyn jalkoihin toisella jaksolla. Avausjakso oli päättynyt joukkueiden tarkan ulkopelin ja tuloksettoman sisäpelin siivittämänä lukemiin 0–0. Veto vei avausjakson kolmostilanteet 5–3. Jymy pääsi kolmen juoksun karkumatkalle toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan, avausjuoksun tultua harhaheitolla. Veto rikkoi kuparisensa toisen tasoittavallaan. Juoksun lyöjänä kunnostautui paluun tositoimiin tehnyt ja kotijoukkueen parhaana palkittu Matias Rinta-aho. Juoksun toi Olli Heikkala, jolle tuotu juoksu oli kauden 34:s. Ottelun ainoa juoksu oli laiha lohtu kotijoukkueelle, sillä voitontahtoisesti esiintynyt Jymy naarasi toisella jaksolla kolmessa vuoroparissa kolme juoksua kussakin. Ottelun kolmostilanteet vei Jymy 11–17.

Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä tunnusti ottelun jälkeen, että kauden toinen Jymylle koettu tappiopeli oli sinivalkoisten heikoin kuluvalla kaudella. Hylkilä muisteli Vedon kärsimää kauden ensimmäistä tappiota Jymyä vastaan toteamalla, että Veto pelasi tappion jälkeen parempaa pesistä.
– Hyvä asia oli meillä ulkopeli. Pidimme Jymyn pitkään nollilla ja vähissä tilanteissa ja pysyttiin pelissä mukana, vaikka oma sisäpeli oli heikkoa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliErkki Luoma-aholta kirja ja näyttely Vimpelissä
Seuraava artikkeliPyhäkoululaulut kaikuvat Paalijärvellä