Timo Kallio Ankkurien toiminnanjohtajaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkurien uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu evp opistoupseeri, tradenomi Timo Kallio Kauhajoelta.

Tehtävään oli kuusi hakijaa, joista kolme haastateltiin.

MAINOS

Ankkurien puheenjohtaja Antti Joensuu kertoo, että tehtävä tuli avoimeksi nykyisen toiminnanjohtaja Mika Peräkankaan siirtyessä muihin tehtäviin kahdeksan vuoden pestin jälkeen.

Mika jatkaa työssä vielä tämän kesän ajan perehdyttäen uuden toiminnanjohtajan tehtäviinsä.

Timo Kallio valittiin Peräkankaan työn jatkajaksi, koska hänellä on vankka urheiluseuratausta Kauhajoen Karhuissa, jossa hän on ollut mm. eriyttämässä korisliigajoukkueen omaksi yksikökseen. Kallio on myös opiskellut tradenomiksi tehden opinnäytteen urheiluseuran digitalisoimisesta.

– Timolla on kokemusta, koulutusta ja hän on muutoinkin tehtävään sopiva henkilö, Joensuu kommentoi.

Kallio on evp opistoupseeri. Hän on tehnyt Puolustusvoimille 30 vuotisen uran ennen eläköitymistään 2014.

Omaa urheilutaustaa miehellä on kiekonheitosta SM tasolta sekä myöhemmin lentopallosta. Pesäpallo on tuttua puulaakitasolta ja junnutoiminta on tullut tutuksi poikien kautta.

Kallio päätti pyrkiä tehtävään Alajärvelle, koska matka kotipaikalle Kauhajoelle ei ole aivan mahdoton ja koska intoa antaa oma asiantuntemuksensa ja kokemuksensa urheiluseurantoiminnan kehittämiseen tuntui kiinnostavalle.

Ankkureilla, kuten kaikilla pääsarjatason seuroilla, Kallio näkee kisamenestyksen ja taloudenhoidon haasteiksi. Kilpailu kiristyy ja kustannustaso nousee, joten työtä tehtävässä riittää.

Ankkureissa työtä on sikäli hyvä lähteä tekemään, että Mika Peräkangas on toiminut tarkan taloudenpidon miehenä, ”perälautana”, kuten markkinointipäällikkö Jouko Salmenautio kuvailee.

Myös Joensuu toteaa Mikan työpanokseen olleen todella merkittävä seuralle mutta luottamus on vahva, että uusi toiminnanjohtaja pystyy täyttämään tyhjäksi jäävät saappaat.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMöksyn kyläpäivillä muisteltiin vanhoin valokuvin
Seuraava artikkeliHistoriaringissä pohdittiin Menkijärven asutuksen kehitystä