12 C
Alajärvi
maanantai 29.5.2023
spot_img

Aurinko avitti Sääksjärven markkinoita

Kesän tähän asti kuumimpiin päiviin kuuluva lauantai houkutteli mukavasti väkeä Vimpelin Sääksjärvelle, jossa vietettiin kesämarkkinoita jo 11. kerran.

Mansikat ja marjatuotteet, leivonnaiset ja muut herkut, vaatteet ja erilaiset käsityöt sekä esimerkiksi luonnonkosmetiikka kävivät kaupaksi. Tuttuja tavattiin ja kuulumisia vaihdettiin.

Markkinoiden järjestämisestä vastasi tuttuun tapaan Sääksjärven Kyläseuran kahdeksanhenkinen johtokunta. Sinikka Honkonen järjestäjien puolesta kertoo, että markkinamyyjiä oli noin 30 – osa heistä ensikertalaisia Sääksjärven markkinoilla.

Honkonen arvioi, että yksi syy markkinoiden kestosuosioon on markkinoiden pitopaikka, joka sijaitsee kylän keskustassa, nuorisoseurantalon läheisyydessä. Nuorisoseurantalon sisällä oli tänäkin vuonna myyntipisteitä ja yläkerrassa.

– Paikkana Sääksjärven markkinoiden pitopaikka on erilainen kuin muualla. Kyläseuralla on yhteistyötä markkinoiden aikaan Sääksjärven Nuorisoseuran kanssa, kertoo Honkonen.

Markkinailtana Sääksjärven nuorisoseurantalolla on jälleen kerran kansaa kauempaakin imevät tanssit. Tänä vuonna markkinatansseja tahdittaa Meiju Suvas.

Jokakesäinen pistäytymispaikka

Sääksjärven markkinat kokoavat perinteisesti yhteen kyläläisiä, kesäasukkaita sekä muualta Vimpelistä ja lähialueita tulevia markkinavieraita.

Kolmevuotiaan Leo Hallapuron ja äitinsä Inka Hallapuron kesänviettoon kuuluvat niin Sääksjärven ja Vimpelin kuin lähikuntienkin kesämarkkinat.

Inka Hallapuro ja pian neljä vuotta täyttävä Leo-poika vierailevat joka kesä Sääksjärven markkinoilla.

Alajärven Hokkalankylästä, Alajärven ja Kyyjärven rajalta Sääksjärven markkinoille saapui Aarno Uusimäki, joka kertoo tehneensä matkaa tunnin ja 20 minuuttia.

Uusimäki ajeli 36 kilometrin matkan vuosimallia 1963 olevalla Fordson Dexta -traktorillaan, joka veti perässään vanhasta hevoskärrystä tehtyä kärryä. Kärryn kyytiin mahtuu jopa kymmenen ihmistä.

Aarno Uusimäki toi uudenlaista koettavaa Sääksjärven markkinoille.

Uusimäki kyyditsi markkinavieraita pienen lenkin – ja vielä ihan ilmaiseksi.
– Lapsena minulla oli vähän leluja ja aikuisena halusin itselleni harrastuksen, jota voisi verrata hiekkalaatikolla leikkimiseen, Uusimäki sutkautti.

Hän kertoo kiertäneensä kesätapahtumia entisöidyn traktorinsa ja tuunatun kärrynsä kanssa kymmenkunta vuotta. Tutuksi ovat tulleet niin Wanahan ajan päivät Soinissa kuin Perho-päiväkin. Sääksjärven markkinoilla hän kertoo vierailleensa ensimmäistä kertaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät