-6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Suninsalmen kahvila on vakiinnuttanut paikkansa asiakkaiden sydämissä

Suninsalmen kahvila Lehtimäellä, Ähtärinjärven rantamaisemissa, on vakiinnuttanut paikkansa asiakkaiden sydämissä.

Suninsalmelle poiketaan syömään ja nauttimaan virvokkeita joko kesän lukuisten tapahtumien kutsumina, ohikulkiessa tai uimareissulla, sijaitseehan alueella mainio yleinen uimaranta ja Rannankylän kyläyhdistyksen ylläpitämä lasten leikkipaikka sekä beach -kentät.

Kahvilaa nyt toista kesää pitäneet Pirkko ja Jouni Mäkipelto kertovat, että kahvila avattiin pääsiäisenä huhtikuun lopussa ja siitä saakka aina elokuun viimeisen lauantain venetsialaisiin, se on ollut päivittäin avoinna.

Työtä on siis tehty ja samalla työllistetty kaikkiaan kuusi nuorta, joista yksi oma tytär, yksi seinäjokelainen kesäänsä alueella mökkeillen viettävä nuori ja muut työntekijät ovat löytyneet Soinista.

Mennyt kesä on ollut helpompi kuin edellinen, jolloin aurinko paahtoi hellelukemissa päivästä viikkoihin ja kuukausiin. Nyt vähän tasaisemmat kesäsäät ovat pitäneet asiakasvirratkin tasaisina.

Siinä missä viime kesänä myytiin huikeat 6500 pizzaa, ollaan nyt jo ohitettu 5000 pizzan rajapyykki ja toisaalta grilliannoksia on myyty aikaisempaa selvästi enemmän.

Väki siis löytää Suninsalmelle nyt muulloinkin, kuin kovassa hellesäässä, mutta silti kesän vilkkain viikko osui juurikin helteisiin, jolloin myytiin yli sata pizzaa päivässä! Suuri osa asiakkaista on muualta tulleita, ohikulkijoita ja veneillä tulevia mökkiläisiä. Lapsiperheitä Suninsalmella käy paljon.

Viime kesästä uutta oli myös se, että keväällä hankittu uusi pizzauuni osoitti toimivuutensa. – uusi uuni oli paljon entistä parempi, Laatu on ollut tasaista sen myötä ja asikkailta on saatu entistäkin parempaa palautetta, Pirkko kiittää.

Kahvila on avoinna vielä elokuun viimeiseen lauantaihin saakka, mutta aukioloaika on vähän lyhyempi, kello 12-20. Näin siksi, että koulujen alettua kahvilalla hiljenee ja kesätyössä olleet tytötkin palaavat opiskeluihinsa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät