-3.7 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Etelä-Pohjanmaan suuntana yhteinen sote-uudistus

Kuntien edustajat linjasivat Etelä-Pohjanmaan kuntien (ml. Isokyrö) yhteisessä kokouksessa maanantaina, että kunnat ovat valmiita jatkamaan sote-kuntayhtymämallin rakentamista yhteisen aikataulun mukaisesti.

Kuntien edustajina kokouksessa toimivat jokaisesta kunnasta valtuuston puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja kuntajohtaja.

Sote-kuntayhtymämallin rakentamisen tavoitteena on tehdä ehdotus Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijasta, jonka toiminta kattaa koko nykyisen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen.

Valmistelun tavoiteaikataulussa huomioidaan kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen eteneminen.

Valmistelun aikataulu on seuraava: Syyskuussa 2019 kunnat ottavat kantaa toteuttamismalliin. Tammikuussa 2020 kunnissa tehdään sitovat päätökset uuden EP-SOTE -toimijan toteuttamisesta ja uusi toimintamalli käynnistetään 1.1.2021.

Maakunnallisen sote-valmistelutyön tueksi muodostetaan poliittinen ohjausryhmä, jonka jäsenet valitaan kuntavaalien 2017 maakuntatason paikkajakauman mukaisesti. Lisäksi maakuntavaltuustossa edustettuina olevat puolueet voivat valita edustajansa ohjausryhmään puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Esitys ohjausryhmän kokoonpanosta sovitaan puolueiden välisissä neuvotteluissa ja se tuodaan vahvistettavaksi seuraavaan kuntien sote-kokoukseen.

Kuntien edustajat näyttivät vihreää valoa myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen uudistamistyön jatkamiselle.

Perussopimuksen uudistaminen vahvistaa kuntien omistajaohjausta. Ehdotus uudesta perussopimuksesta lähetetään lausunnolle kuntiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät