-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Päiväkotitoiminta yhteiskoululle

Vimpelissä sijaitsevan Metsätarhan päiväkodin toiminta siirrettiin väistötiloihin yhteiskoululle viikonlopun aikana. Päiväkodin toiminta käynnistyi yhteiskoululla maanantaiaamuna.

Varhaiskasvatuksen väliaikaiset väistötilat sijaitsevat yhteiskoululla syyskuun loppuun saakka.

Lokakuun alusta lähtien väistötilat sijaitsevat Avopalvelukeskus Toimelassa kunnan keskustassa. Päiväkodissa on kirjoilla noin 70 lasta ja päivittäin hoidossa 50–55 lasta.

Kunnan sisäilmatyöryhmä käsitteli kahdessa kesäkuun kokouksessaan Metsätarhan päiväkodin kuntokartoituksen tuloksia.

Tutkimustulosten, rakennusterveysasiantuntijan selvityksen ja terveystarkastajan näkemyksen perusteella sisäilmatyöryhmässä todettiin, ettei Metsätarhan päiväkoti sovellu päiväkotikäyttöön.

Vimpelin Lakaniemessä sijaitseva Metsätarhan päiväkoti ehti toimia Lakaniemen entisessä koulurakennuksessa noin kahdeksan vuoden ajan.

Sisäilmatyöryhmä päätti kesäkuussa, että toiminta jatkuu Lakaniemen entisessä koulukiinteistössä sijaitsevassa päiväkotirakennuksessa syyskuun loppuun saakka.

Tämän jälkeen toiminnan oli tarkoitus siirtyä Toimelasta järjestettäviin väistötiloihin.

Siirtymäajaksi Metsätarhan päiväkodin kriittiset osat poistettiin käytöstä. Tiloihin asennettiin puhdistimet sisäilman laadun varmistamiseksi.

Nopea päätös

Päiväkotikiinteistön korjaustarpeen laajuuden selvittämiseksi tilattiin lisätutkimuksia. Tulokset saatiin sisäilmatyöryhmän käsiteltäväksi viime torstaina.

Tulosten mukaan vuonna 1992 rakennetun kiinteistön sisäilman turvallisuutta ei voida taata nykyisillä järjestelyillä.

Terveystarkastaja Eeva-Leena Sillanpää linjasi tutkimustulosten perusteella, että päiväkodin toiminta tulee siirtää mahdollisimman nopeasti toisiin tiloihin. Siirtoa ryhdyttiin toteuttamaan välittömästi.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että torstai-iltana aloitettiin väistötilojen kartoitus. Torstai-iltana käytiin katsomassa yhteiskoulun tiloja yhdessä yhteiskoulun ja lukion rehtoreiden kanssa.

– Perjantaiaamuna oli palaveri kunnan kanssa ja päätettiin väistötilasta. Puolen päivän aikaan tiedotimme asiasta päiväkotilasten vanhemmille ja yhteiskoulun ja lukion henkilökunnalle.

– Perjantain aikana desinfioitiin kaikki yhteiskoululle siirrettävä tavara. Sänkyjen patjat hankimme uusina, eikä käytössä olleita patjoja siirretty väistötilaan. Perjantaina kello 18 olivat muuttoauto ja kantajat päiväkodin pihalla.

Luoma-aho kertoo olevansa todella tyytyväinen siihen, miten nopeasti hankala asia saatiin hoidettua, ja kuinka eri tahot ovat olleet apuna.

– Vimpelin tekninen toimi, yhteiskoulun ja lukion oppilaat ja henkilökunta sekä päiväkodin henkilöstö olivat mukana auttamassa. Tämä on ollut hieno suoritus.

Pieniä muutoksia

Metsätarhan päiväkodin toiminta sijoittuu Vimpelin yhteiskoululla auditorion jatkeena olevaan peilisaliin ja sen läheisyydessä sijaitseviin luokkatiloihin.

Tilat on järjestetty siten, niissä voidaan toimia turvallisesti syyskuun loppuun eli Toimelan väistötilojen valmistumiseen saakka. Varhaiskasvatuksen käytössä on oma sisäänkäynti, joka johtaa peilisalin lähellä oleviin luokkiin.

Yhteiskoululla musiikin ja uskonnon opetus on siirretty päiväkodin väistötilan takia muihin luokkiin. Myös viidensien luokkien kotiluokkatilat vaihtuivat. Muilta osin yhteiskoulun ja lukion koulutyö jatkuu normaalisti.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät