-2.7 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Karstulan Kivalle menestystä Pure PullTM -maastanoston SM-kilpailusta

Suomen Voimalajiliiton järjestämät Pure PullTM -maastanoston SM-kilpailut käytiin Jämsässä lauantaina 17.8. Kilpailuun osallistui neljä Karstulan Kivan voimanostajaa.

Verneri Ylimäki ja Lauri Tamminen kilpailivat sarjassa miehet -85kg, Matias Mäkinen kilpaili sarjassa miehet yli 100kg ja Susanna Oikari sarjassa naiset -75kg.

Naiset -75kg sarjassa Susanna Oikari voitti kultaa. Kuva: Seppojuhani Ruotsalainen.

Verneri Ylimäki rikkoi Suomen Voimalajiliiton maailman- ja Suomen ennätyksen sarjassa -85kg, voittaen Suomen mestaruuden tuloksella 262,5kg. Ylimäki yritti parantaa viimeisellä nostokerrallaan juuri tekemäänsä ennätystulosta, nostamalla 270kg, mutta se jäi tällä kertaa nostamatta.

Sarjassa käytiin kova kamppailu seurakavereiden välillä, Lauri Tammisen nostaessa hopealle tuloksella 260kg. Myös Tamminen yritti rikkoa Ylimäen tekemän maailman- ja Suomen ennätystuloksen, nostamalla 265kg. Ylimäen ja Tammisen sarjassa oli kuusi kilpailijaa.

Susanna Oikari oli sarjassa naiset -75kg ylivoimainen tuloksella 177,5kg. Oikari yritti rikkoa Kirsi Järven vuoden 2015 Suomen ennätystulosta 180kg, nostamalla viimeisellä nostokerrallaan 182,5kg.

Miesten sarjassa -85kg Verneri Ylimäelle kultaa ja Lauri Tammiselle hopeaa. Kuva: Seppojuhani Ruotsalainen.

Suomen ennätys oli lähellä, sillä nosto jäi vain loppuojennusta vajaaksi. Oikarin sarjassa nosti kolme kilpailijaa. Naisia oli kaikkinensa mukana kilpailussa ennätysmäärä.

Matias Mäkinen sijoittui neljänneksi sarjassa +100kg tuloksella 260kg. Sarjassa oli viisi osallistujaa. Suomen Voimalajiliiton maastanostokilpailut käydään vahvin mies ja vahvin nainen kilpailujen säännöillä, muun muassa nostotrikoiden ja sumonoston ollessa kielletty ja perusmallisten vetoremmien sallittu.

Lähialueen yrittäjät ovat olleet merkittävänä tukena Karstulan Kivan voimailujaoston toiminnalle.

Karstulan Kivan voimailijoiden yhteistyökumppaneita ovat kuluvana vuonna 2019: Betset Oy (Kyyjärvi), El Teu (Soini), Hierontapalvelut Aki-Matti Rantala (Lehtimäki), Honkarakenne Oyj (Karstula), Korjaamo Rauma Ay (Perho), Lennun Tupa (Lehtimäki), Osuuspankki (Lehtimäki), Taipaleen Teräs (Kyyjärvi), Taksi Juha Petri Jokiaho (Lehtimäki), Trove (Alajärvi), Viispiikkinen (Karstula), VM Carpet (Lappajärvi), Ärräpää (Karstula) ja Alajärven realisointi – Kaikkea on.
Lisäksi osalla voimailijoista on henkilökohtaisia tukijoita.

Seuraava kilpailu, mihin Karstulan Kivalta on menossa edustusta, on Suomen Voimanostoliiton ensi lauantaina 24.8. Raumalla järjestämät kansalliset klassisen ja varustepenkkipunnerruksen kilpailut.

Niihin osallistuu Lehtimäellä asuva Juha Paimen. Paimen kilpailee klassisessa penkkipunnerruksessa.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät