-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Mikko Mäkinen starttaa Kouvolan SRC-kilpailuun

25 – vuotias vimpeliläinen Mikko Mäkinen osallistuu viikonloppuna Kouvolan SM-kisoihin luottavaisin mielin.

Häggblom Motorsportin omistama Ford Fiesta R5 on vuokrattu Kouvolan kisaan Mikolle. Fiesta onkin ollut Mäkisten tallissa Jurvan kisasta lähtien.

– Dennis ajaa samana viikonloppuna Ruotsissa drifting kisoissa, joten auto oli vapaa ja kun vuokraehdot saatiin sovittua, päätimme toteuttaa projektin, kertoo Samuli Saarimaa, joka on yksi hankkeen puuhamiehistä.

Autoa on testattu useammalla radalla aina Kouvolaa myöten ja säädetty Mikon ajotyyliin sopivaksi.

Muutoksia on tehty mm. alustaan sekä voimansiirtoon. Alustan säädöistä on vastuuta kantanut Kosti Katajamäki. – Mikko on tuttu kaveri ja kun tällaista Mikko rattiin-projektia minulle esiteltiin, olin heti täysillä mukana, kertoo Kosti.

– Annan mielelläni Mikon käyttöön kaiken tietotaidon mitä olen autourheilu-urani aikana oppinut. Toivotaan että saadaan Mikko ja Mikon ajokki oikeisiin säätöihin.

Talkoohenki elää vielä, ainakin täällä pohjanmaalla. Mäkisen tallissa on iltaisin ollut auttavia käsipareja paljon. Myös Kouvolaan on lähdössä väkeä kymmenittäin. Tästä ollaan iloittu tyytyväisenä.

Mikko itse kertoo tällaisen projektin tulleen hänelle yllätyksenä. – Samuli ja Kosti tulivat käymään tallilla ja kertoivat, että minua varten oli vuokrattu auto Kouvolaan. Mikko rattiin-projekti oli polkaistu käyntiin ja rahoituskin oli lähes valmis. Pannaan Mikko rattiin.

Testeissä Mikko on oppinut tehokkaan auton ajamisen nopeasti. Auto tottelee kuljettajaa hyvin ja varsinkin lähtöpitoa on saatu paremmaksi. Kierrosajat lupaavat hyvää kisaviikonlopulle, mutta totuus paljastuu vasta kun kilpakumppanit tulevat samalle radalle.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät