Soinin valtuusto teki maakauppoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunta järjesti valtuuston kokouksen Vehu-talolla. Ennen kokousta tutustuttiin Nature Paavolan luomutilaan.

Yritys tuottaa koivunmahlaa ja jalostaa koivunmahlasta, aidoista puhtaista kotimaisista marjoista, hedelmistä ja kasveista tehtyjä juomia.

MAINOS

Yrityksessä kerätään myös villiyrttejä, kuivataan, rouhitaan, jauhetaan ja tehdään sekoituksia yrteistä. Valtuutetut saivat nauttia Paavolassa luonnonmukaisen illallisen ja Vehu-talon kodassa lettukahvit tauolla.

Valtuuston kokouksessa tehtiin kaksi maakauppaa. Kunta osti 0,1166 hehtaarin kokoisen alueen Lohikoski-tilasta jätevesipumppaamon käyttöön. Kauppahinta on 1000 euroa.

Toisena tilana kunta osti Sirpa ja Alpo Aholalta Keskitalon tilasta 9,65 hehtaarin suuruisen määräalan. Kauppahinta on 40000 euroa.

Ostettua alaa on tarkoitus käyttää Vuorenmaan rinnealueen kehittämiseen.

Lisämäärärahaa myönnettiin 31000 euroa kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan maanhankintaan.

Talousarvion toteutumista kesäkuun loppuun mennessä selviteltiin hallintokuntien esimiesten toimesta. Sivistysjohtaja Kati Tiala totesi sektorin toteutumiskulut menneen suunnitelmien mukaan.

– Hankerahat parantavat sektorin taloutta. Nuorisotoimen järjestelyt ja kuraattoriasiat on selvitettävä syksyn aikana.

Teknisen puolen toiveena on, että lupakäsittelyt saataisiin investoinneissa eteenpäin nopeammin.

Kunta osallistuu vuosina 2020-2022 Kuudestaan ry:n esittämään lisärahoitukseen, joka liittyy Maa-ja metsätalousministeriön antamaan lisärahamahdollisuuteen. Kuntarahaa tarvitaan 4547e/vuodet 2020-21 ja vuodelle 2022 summa on 2273 euroa.

Muissa asioissa tuotiin esille kunnanjohtaja Juha Viitasaaren irtisanoutuminen. Huolestuneet päättäjät saivat kuitenkin uskoa tulevaisuuteen, kun kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala kertoi tilannekatsauksen.

– Yhdessä tehdään suunnitelmaa tulevista hankkeista ja aikatauluista. Askelmerkit on kohdillaan kunnan kehittämisen kannalta ja niitä pitää vain jatkaa uskoen tulevaisuuteen.

Kunnanjohtajan haku on avoinna 27.8-22.9 aikana.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeli mukaan vapaaehtoisen sote-uudistuksen valmisteluun
Seuraava artikkeliSuokonmäen näkötornin katto paikataan mahdollisimman nopeasti