-4.8 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Kirkkosilta auki ajoneuvoliikenteelle

Vimpelin keskustassa Savonjoen ylittävä Kirkkosilta on avattu ajoneuvoliikenteelle perjantaina. Siltaurakka ei ole vielä kokonaan valmis, vaan työt jatkuvat vielä. Urakan on määrä olla valmiina lokakuun loppuun mennessä.

Destian työmaapäällikkö Johannes Herrala kertoo, että sillan pintarakenteet – kuten esimerkiksi asvaltointi, suojabetoni ja kevyen liikenteen väylien korotukset – on saatu valmiiksi. Sillalta puuttuvat vielä muiden muassa ajoratamaalaukset ja pengerkaiteet.

Urakka jatkuu vielä, mutta Herralan mukaan siltaa ei suljeta kokonaan.
– Töiden takia rajoitetaan toista kaistaa. Esimerkiksi kaidetöiden aikaan tiellä liikkuu työkoneita.

Sillan avaamiseen ajoneuvoliikennettä varten vaikutti myös Vimpelin kunnan toive. Lauantaina Vimpelin Saarikentällä pelataan miesten Superpesiksen Vedon ja Joensuun Mailan välinen kolmas välieräottelu, joka tuo satamäärin autoja ja vähintään parituhatta pesäpallojännäriä kunnan keskustaan. Sillan avaamisella helpotetaan Herralan mukaan ihmisten kulkemista.

Vimpelin Kirkkosillan pituus on 32 metriä ja hyödyllinen leveys 12,1 metriä. Vuonna 1976 rakennetun sillan ensimmäisen peruskorjauksen kustannusarvio on hieman yli 400 000 euroa. Silta suljettiin korjauksen takia autoliikenteeltä toukokuun kuudentena ja kevyeltä liikenteeltä kesäkuun kolmantena päivänä. Kevyen liikenteen käytössä silta on ollut koulujen alkamisesta lähtien.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät