Lappajärven painikoulu starttaa ensi viikolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven Veikkojen painitreenit käynnistyvät jälleen. Painileikkikoulu alkaa perjantaina 6.9. iltakuudelta ammattikoulun painisalissa. Se on tarkoitettu 3-7-vuotiaille tytöille ja pojille.
Tosikkomaista harjoittelu ei ole ja sen kesto 45 minuuttia sopii kaikille.

Lasten vanhemmat saavat toimia apuvalmentajina halunsa mukaan napero- ja nallepainin henkeen.

MAINOS

Naurupyrskähdykset, yhdessä touhuaminen ja pienet onnistumiset uusissa haasteissa tuovat iloa kaikille perheille sopivaan liikuntaharrastukseen, jossa kukaan ei jää leikin ulkopuolelle.

Valmentajana toimii Petri Niemelä, jota parinkymmenen lapsen joukon ohjaamisessa viime vuonna avusti Jarkko Kautiainen.

Uusi paininukke heittoihin

Vuonna 2011 syntyneet ja sitä vanhemmat juniorit harjoittelevat tiistaisin ja torstaisin kello 17.30-19. Heidän harjoituskautensa käynnistyy jo tiistaina 3. syyskuuta.

Tässä ryhmässä Niemelän apuna valmentamassa viime vuosina ovat olleet Antti Hernesniemi, Timo Rinta-aho ja Hannu Uusimäki.

Alakouluikäisten painitreenit sisältävät nopeus- ja nopeusvoimatyyppistä harjoittelua, hyppyjä ja spurtteja sekä painiliikkeiden tekniikoiden opettelua. Niemelän mukaan uutuutena tälle syksylle on tulossa junioreille sopivan kokoinen paininukke.

– Nuken avulla juniorit saavat tehdä riittävästi heittoharjoittelua, Niemelä kertoo.

Bongaatko Petraa?

Viime lokakuussa maailmanmestaruuden voittanut Veikkojen Petra Olli on jokaisen pikkupainijan idoli. Kysymykseen, voiko salilla nähdä Ollia, Niemelällä on toiveikas vastaus.

– Joka vuosi Petra on täällä käynyt katsomassa lasten treenejä varsinkin syksyllä, joten kannattaa olla mukana painimassa heti alusta asti!

Niemelä sanoo, että painiharjoituksissa on käynyt lapsia mm. Alajärveltä ja Vimpelistä ja tyttöjä on melkein yhtä paljon kuin poikia. Paini on halpa harrastus, sillä pienen harjoitusmaksun lisäksi muita aloituskuluja ei juuri ole.

Painileikkikoululaisille on otettu seuran puolesta ryhmävakuutus harjoituksiin, mutta varttuneemmille suositellaan lisenssin tai oman vakuutuksen ottamista.

Lappajärven Veikkojen painijaoston sihteeri Eija Mäntylä kertoo, että jaosto on saanut uudeksi vahvistukseen Jouko Kyröläisen. Heidän lisäkseen jaostoon kuuluvat Hannu Uusimäki (pj.), Pasi Lehtonen (vara pj.), Antti Hernesniemi, Petri Niemelä, Timo Rinta-aho, Petri ja Matti Övermark.

T. Tyynelä

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Nuorisovaltuusto etsii uusia jäseniä!
Seuraava artikkeliSuomen luonnon päivää juhlitaan Arpaisilla huomenna