0.4 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Suomen luonnon päivää juhlitaan Arpaisilla huomenna

Suomen luonnon päivää vietetään Arpaisten retkeilyalueella huomenna, elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.

Päivän aikana pääsee nauttimaan erilaisista ulkoiluaktiviteeteistä ja opastetuista retkistä sekä tutustumaan hienoon Ähtärin ja Soinin alueella sijaitsevaan Arpaisten harjualueeseen.

Päivän aikana on tarjolla monipuolista ohjattua ja omatoimista ohjelmaa klo 11-16. Suomen luonnon päivän keskuspaikkana ja retkien lähtöpaikkana toimii Arpaiskämppä, jolla sijaitsee tapahtuman infopiste.

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kajakkimelonnan saloihin VesiVaeltajien järjestämillä melontaretkillä Iso Koirajärvellä. Puolitoista tuntia kestävät melontaretket järjestetään klo 11, 13 ja 14.30.

Ihastuttavaa metsäjoogaa pääsee taas kokeilemaan ohjaaja Kimmo Peltolan johdolla kello 14 ja kello 15 järjestettävissä joogahetkissä.

Jussi Syrjälä johdattaa osallistujat Kalevin Kiekan patikkaretkille, joilla tutustutaan patikoinnin ohella luontokuvauksen saloihin.

Varusteiksi riittää ulkoiluvaatetus sekä oma kamera tai älypuhelin.

Noin kaksi tuntia kestävä päiväretki alkaa kello 12 ja yöretki lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00.00.

Yöretkellä patikoidaan rauhallisesti myrskylyhdyn valossa ja perehdytään yökuvaukseen sekä syksyisen metsän öisiin ääniin ja tunnelmiin.

Melonta- ja patikkaretket sekä metsäjooga ovat maksullisia ja niihin on paikkoja rajoitetusti.

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset melontaretkille Tapio Koskelalle p. 040 545 2913, patikkaretkille Jussi Syrjälälle: jeyelss@gmail.com tai p. 045 3470 461 ja metsäjoogaan Kati Granrothille: kati.granroth@ahtari.fi tai p. 040 641 5793.

Koko päivän ajan kello 11-16 on mahdollisuus osallistua leikkimieliseen metsäsuunnistustietokilpailuun, jossa etsitään kartan avulla Arpaisten harjualueelle piilotettuja luontoaiheisilla kysymyksillä varustettuja rasteja.

Lisäksi päivän aikana on testattavissa fatbike-pyöriä, maastopyöriä ja sähköpyöriä sekä lainattavissa sauvakävelysauvoja ja pihapelejä.

Tapahtumassa on myytävänä pientä syötävää, makkaraa, kahvia ja virvokkeita. Arpaiskämpän vieressä oleva nuotiopaikka on vapaassa käytössä. Suomen luonnon päivään osallistuneiden kesken arvotaan hienoja palkintoja.

Suomen luonnon päivässä pääsee myös vaikuttamaan Arpaisten kehittämiseen antamalla palautetta tapahtumasta ja muusta retkeilyalueeseen liittyvästä.

Palautetta ja ideoita on keräämässä Ähtärin ja Soinin yhteinen Arpaisten kehittämishanke, jonka tavoitteena on kasvattaa retkeilyalueen tunnettuutta ja rakentaa alueen luontomatkailuprofiilia.

Suomen luonnon päivä on vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä, joka kannustaa juhlimaan hienoa luontoamme. Suomen luonnon päivän järjestävät Visit Ähtäri, Soinin kunta ja Ähtärin kaupunki yhdessä Ähtärin ja Soinin alueen luonto- ja hyvinvointialan yrittäjien kanssa.

Lisätietoja Arpaisten alueesta ja ajo-ohjeet Arpaiskämpälle löytyvät osoitteesta www.arpainen.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät