Alajärven nuorisovintti uudistuu nuorten näköiseksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven nuorisovintillä on ollut räjähtävä startti kauden alkuun.

Ensimmäisellä toimintaviikolla kolmena päivänä paikalla oli yhteensä noin 200 nuorta ja meno on ollut mahtavaa. Perjantai-illan kruunasi karaoke, jota laulettiin innolla kaikkia kannustaen!

MAINOS

Karaoke oli niin huippujuttu, että omien laitteiden hankinta on nyt ehdottomasti suunnittelun alla!

Ohjaaja Jere Vähäsarja Alajärven nuorisopalveluista kertoo, että vintillä on nyt uudet aukioloajat ja ovet ovat avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15-20 sekä perjantaisin kello 16-22.

Nuorisovintti on tarkoitettu 13-20 vuotiaille. Siellä voi viettää vapaa-aikaa, pelailla, tavata kavereita ja katsella vaikka leffoja. Kaikki nuorisovintin toiminta on maksutonta ja turvallista.

– Tällä hetkellä vintillä on käynnissä maalausprojekti. Keväällä kolme kuvisryhmän tyttöä maalasi pelihuoneen seinälle jo hienon lohikäärmeen ja jatkoa on luvassa, Jere sanoo ja kertoo, että nuorille on osoitettu paikka ja kysytty, millaista maalia hankitaan.

– Nuorisotiloista saadaan näin nuorten näköisiä. Järjestämme avoimet ovet tänne sitten, kun projekti on valmis, Jere lupaa ja kertoo, että työtä on vielä paljon edessä.

Paitsi tiloista, myös toiminnasta, halutaan jatkuvasti kehittää enemmän ja enemmän nuorten itsensä toiveiden mukaista. Tätä varten on aloittanut toimintansa ensimmäinen nuorisovintin tilatoimikunta, jossa mukana on neljä vintillä käyvää nuorta.

Eka palaveri on pidetty ja hyviä ideoita toiminnan kehittämiseen saatu. Toimikunta vaihdetaan taas parin kuukauden kuluttua, jotta saadaan raikkaita mielipiteitä. Tilatoimikunta suunnittelee iltojen tarjontaa, tekemistä ja paljon muuta.

Kerhoa ja tekemistä

Nuorisovintti järjestää Pingiskerhon tiistaisin koulukeskuksella. Pingiksestä on tullut todella suosittu laji vintillä ja kerhoon on mahdollisuus ottaa kymmenen innokasta pelaajaa.

Myös nuorisopalvelut järjestävät erilaisia kerhoja. Ohjaaja Oskari Viitakangas kertoo, että suosittu säbä -kerho 8-12 vuotiaille jatkaa Jamin liikuntasalissa perjantaisin.

Mukaan voidaan ottaa 15 pelaajaa. Yläkoululaisten HöntsäSäbä on niin ikään Jamilla perjantaisin ja mukaan voidaan ottaa 15 nuorta.

Sitä kaikkein kaivatuinta, eli jalkapallokerhoa, ei ole toistaiseksi alkamassa.

Tulijoita olisi todella paljon, mutta ongelma on siinä että ohjaajaa ei ole saatu yrityksistä huolimatta.

– Innostuneita ohjaajiakin löytyisi, mutta sitten taas heille sopivaan aikaan ei ole harjoitusaikoja, Viitakangas harmittelee ja toivoo, että uuden monitoimihallin auettua tiloja on tarjolla enemmän ja jalkapallokerho saataisiin pyörimään.

– Keväällä kun kokeilimme jalkapallokerhoa, oli siellä heti 30-40 osallistujaa!


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliOpiskelu on antoisaa ja avartavaa
Seuraava artikkeliHautamäki jatkoi Pohjanmaa rallista alkanutta voittokulkua