Alle kolmekymppinen saa vastauksen kysymyksiinsä Ohjaamosta

Mainos[adrotate banner="3"]

Ohjaamot kautta maan ovat paikkoja, joihin alle kolmekymppinen nuori voi kävellä sisään ja kysyä – ja heille vastataan.

– Ohjaamo on kaikille alle 30 vuotiaille suunnattu paikka, joka kokoaa eri palvelut saman katon alle, toteaa Ohjaamo Alajärvi/Vimpelin ohjaamokoordinaattori Oskari Viitakangas.

MAINOS

– Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Ohjaamossa asiat myös etenevät, eikä nuorta enää pallotella paikasta toiseen. Paikalle voi tulla yksin tai kaverin kanssa, palvelu on maksutonta ja kaikille avointa. – Ohjaamoon voi tulla ihan minkä asian kanssa tahansa. Jos haluaa tulla sanomaan päivää, niin siihenkin saa vastauksen, Oskari lupaa.

Ohjaamo löytyy Alajärvellä osoitteesta Kirkkotie 1 ja se on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 12-16. Ohjaamo on toiminut Alajärvellä pian vuoden ajan ja se tavoittaa viikoittain 2-5 nuorta.

Määrä on hyvä tämän kokoiselle paikkakunnalle, vaikka edelleenkään kaikki eivät tiedä, mitä Ohjaamo pitää sisällään. – Tulemmekin syyslomaviikolla pitämään avoimet ovet ja esittelemään toimintaamme. Ohjelmaa on luvassa niin asiantuntijoille kuin nuorillekin.

Ohjaamoon saa nyt etäyhteyden myös Vimpelistä kunnantalolta. Se palvelee samaan aikaan kun Ohjaamo on avoinna.

Viitakangas kertoo, että ohjaamon suosituimmaksi palveluksi on noussut ammatinvalintapsykologin palvelut. Vastaanotto on ollut kerran kuussa, mutta vastaanottoja lisättäneen jos jonot hänen vastaanotolleen edelleen kasvavat.

Myös Kelan vastaanotto on Ohjaamolla kerran kuussa ja muitakin ammattilaisia toivotaan mukaan toimintaan.

Ohjaamo järjestää koulutuksia nuorille kysynnän mukaan. Nyt syyskuun lopussa on tulossa mm hygieniapassi -koulutus, johon ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKontulan Hassan innosti nuoria yrittämään!
Seuraava artikkeliKorishuumaa ja yhdessäoloa Vimpelissä