1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Korishuumaa ja yhdessäoloa Vimpelissä

Vimpelissä K-Market Vedon parkkipaikalla ei keskiviikkona aamupäivällä nähty autoja vaan vauhdikkaita katukorispelejä. Parkkipaikka raikui musiikista ja kannustuksesta. Toista kertaa Vimpeliin saatu tapahtuma tarjosi pelaamisen lisäksi yhteishengen kohotusta ja myös uusia tuttavuuksia.

Pirkka Street Basket -katukoriskiertue on osa Suomen Koripalloliiton, K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyössä toteuttamaa Pikkusudet-hanketta. Vimpelissä pelitapahtumat ja kannustus kävivät kiivaina, eikä sateen uhka tai pieni sadekaan latistaneet tunnelmaa. K-Market Vedon parkkipaikalla pelasi 18 joukkuetta: viisi sekä Vimpelin yhteiskoulusta että Evijärven Kirkonkylän koulusta ja kahdeksan Vimpelin Aapiskujan koululta. Pelaajia oli noin 250. Kentän laidalla pelejä oli seuraamassa myös lasten vanhempia, nuorempia sisaruksia ja isovanhempia.

MAINOS

 

Pirkka Street Basketissa pelataan yhteen koriin ja kentällä on kerrallaan kolme pelaajaa joukkuetta kohti. Pisteitä ei lasketa, eikä paremmuuksia listata.

 

Joukkueiden nimiä keksiessä oli päästetty mielikuvitus irti. Kentällä nähtiin niin Tulitassut, Tähdenlennot, Hedelmäpommittajat, Leijonat kuin Rinkelinaisetkin. Vimpelin Vedon koripallojaoston rooli oli joukkueiden saaminen turnaukseen ja kenttävalvojien hankkiminen. Pirkka Street Basketin toinen paikallinen osapuoli eli K-Market Veto tarjosi puitteet ja eväät. Kauppias Ulla Laakso oli tyytyväinen siihen, että turnaus saatiin Vimpeliin.
– Isoja paikkakuntia on paljon. On mahtava juttu, että turnaus saatiin Vimpeliin. Jos vain saadaan, otetaan turnaus tänne uudestaan. Hienoa, että koripallokin on Vimpelissä esillä pesäpallon lisäksi.

Huima tunnelma

Pirkka Street Basketia luonnehditaan vuoden hauskimmaksi koulupäiväksi. Yhdeksän pelikentän reunan tapahtumia seuraamalla voi olla samaa mieltä. Omaa joukkuetta kannustetaan äänekkäästi. Otteluiden aikana soi musiikki ja pelikentän reuna muistuttaa lähinnä diskoa. Persoonallinen ja iloinen kannustus huomataan: turnauksen juontajana toimiva Mikko Jutila jakoi jokaisen ottelurupeaman eli kymmenminuuttisen jälkeen tsemppipalkinnon. Tsemppipalkinnon saajasta hän kertoo housujen, kenkien ja takin värin. Päät kääntyilevät oppilasmeressä, että kenellä onkaan harmaa takki, harmaat housut ja lippis? Kentän reunalla kohoaa ajoittain myös ihmispyramidi.

Mikko Jutila juonsi ja loi tunnelmaa Pirkka Street Basket -katukoristurnauksessa. Hän jakoi myös tsemppipalkintoja kivasta tai erikoisesta kannustuksesta.

 

Pirkka Street Basketia pelataan yhteen koriin. Yksi ottelu kestää kymmenen minuuttia. Joukkueesta kentällä on aina kolme pelaajaa kerrallaan. Hyökkäysaika on rajaton. Pisteitä ei lasketa, eikä joukkueita laiteta paremmuusjärjestykseen, sillä hauskanpito on turnauksen ykkösjuttu.

Tiistaina Pirkka Street Basket vieraili Loimaalla, jossa oli mukana 650 koululaista. Torstaina pelataan Tampereella ja perjantaina Nokialla. Syksyn aikana tapahtuman järjestäviä seuroja ovat Vimpelin Vedon lisäksi esimerkiksi Kouvolan Kouvot, Salon Vilpas ja Äänekosken Huima.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät