Alajärven uuden paloaseman rakennushanke etenee

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven uuden paloaseman rakennusprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että ensi torstaina tekninen lautakunta päättää omalta osaltaan kohteen urakoitsijoista ja esittää asian edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Urakoitsijan valinnan lisäksi lautakunnan käsittelyssä on myös paloaseman rakentamisen määräraha-asia. Sen osalta asia etenee kaupunginvaltuustoon saakka. Rakentamisen aloittamisen aikataulu riippuu päätöksien etenemisestä.

MAINOS

Paloaseman osalta on aikaisemmin varauduttu 4,1 miljoonan euron kustannuksiin. Urakkatarjouksissa halvimpien urakoiden yhteenlaskettu summa on kuitenkin 4,43 miljoonaa.

Lisäksi paloaseman tontilla on tehty valmistelevia maanrakennustöitä, vesi-, viemäri-, ja sähköjohtojen siirtoa.

Näiden kustannukset ovat yhteensä 235000 euroa. Paloaseman ensikalustaminen kuuluu tilaajalle ja tähän tulee varautua 200000 euron määrärahalla. Yhteensä paloaseman lopullinen kustannus tulee olemaan noin 4,9 miljoonaa.

Tämän hetkinen kustannustoteuma ja rakentamisen aikataulu huomioiden vuoden 2019 kustannukset tulevat olemaan arviolta 400000 ja näin ollen vuoden 2020 talousarviossa paloaseman kustannuksiin tulisi varautua 4,5 miljoonan euron määrärahalla.

Paloaseman rakennuttaa ja omistaa Alajärven kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos tulee vuokraamaan paloaseman tilat kaupungilta.

Vuokrahinnan määrittelyssä käytetään toteutunutta rakennuskustannusta, jolloin kustannusten nousu tulee huomioitua.

Edullisimmat tarjoukset paloaseman rakennusurakkaan ovat antaneet rakennusurakan osalta Rakennusliike M. Ranta Oy, Alajärvi, putkiurakasta LVI-Klemola Oy, Veteli, ilmanvaihtourakasta Peltisepänliike Nykänen Ky, Veteli, sähköurakasta Sähköasennus Kohtamäki Oy, Seinäjoki ja rakennusautomaatiourakan osalta Regin controls Oy, Jyväskylä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa kuultiin poimintoja itsenäisyyspolulta
Seuraava artikkeliMuista heijastin – myös kaupungeissa ja valastuilla alueilla liikkuessasi!