0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Muista heijastin – myös kaupungeissa ja valastuilla alueilla liikkuessasi!

Syyspimeiden tultua on tärkeää muistuttaa heijastimen tärkeydestä. Moni tunnistaa heijastimen käytön tarpeellisuuden haja-asutusalueella, mutta sitä tarvitaan yhtä lailla katuvalojen alla liikuttaessa.

Useimmiten heijastin unohtuu nuorilta ja aikuistakin vain puolet käyttää sitä säännöllisesti.

– Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu tiheästi asutuilla alueilla, joissa on katuvalot. Vastaantulevan liikenteen valojen lisäksi näkyvyyttä haittaavat esimerkiksi katu- ja mainosvalojen heijasteet sekä sade ja sumu, tietää Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

Heijastinta käyttää säännöllisesti puolet aikuisista suomalaisista*. Vähiten sitä käyttävät miehet ja alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset, jotka pitävät heijastinta myös keskimääräistä useammin turhana turvallisuuden lisäämisen kannalta.

– Kiitos kampanjoinnin heijastimen käyttö on kuitenkin ollut lievässä kasvussa viime vuosina. Hyvä suuntaus on, että heijastimia integroidaan yhä enemmän suoraan vaatteisiin.

– Suurin osa suomalaisista pitäisikin mieluiten vaatteita, joissa on jo valmiina kiinteä heijastin, Koskela sanoo.

Ylivoimaisesti yleisin syy olla käyttämättä heijastinta onkin kaikenikäisillä sen unohtuminen. Käytetyin heijastinmalli on yhä erikseen kiinnitettävä, riippuva heijastin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät