Arpaisten patikka osanottajaennätykseen

Mainos[adrotate banner="3"]

Arpaisten patikassa laitettiin lauantaina ennätykset uusiksi, sillä tapahtumassa oli mukana kaikkien aikojen suurin osallistujamäärä, yhteensä 257 talsijaa.

Aamulla Arpaistenharjulla aurinko lämmitti jo mukavasti 28 kilometrin matkalle lähteneitä kävelijöitä.

Entinen ennätys oli vuodelta 2016, jolloin mukana oli 242 osallistujaa.

MAINOS

Tänä vuonna patikkaa suosi upea syksyinen sää. Aurinko paistoi täydeltä terältä koko päivän ja se innosti ihmisiä mukaan tapahtumaan nauttimaan reitin varren upeista maisemista.

Ennakkoon patikkaan ilmoittautui 181 henkilöä ja vielä 76 ilmoittautui mukaan paikan päällä tapahtuma-aamuna.

Retkeilijöille oli järjestetty reitin varrelle runsaasti mehupisteitä ja loppumatkasta Kaihiharjulla tarjolla oli maistuvat hernesopat.

Arpaisilta Yhteistalolle patikoineet kuortanelaiset Päivi Takala ja Tarja Takala-Luostarinen kiittivät reittiä hienoista ja vaihtelevista maastoista. Päivi oli mukana tapahtumassa toista, ja Tarja ensimmäistä kertaa.

Soinilaisia oli mukana 56 henkilöä ja ulkopaikkakuntalaisia 201.

Kaikkein suosituin reittivaihtoehto patikassa oli pisin tarjolla ollut matka, eli Arpaisista Soiniin ulottuva 28 kilometrin reitti. Sen patikoi kaksi täyttä linja-autolastillista kuntoilijoita, eli 96 henkilöä.

Löytömäeltä 19 kilometrin matkan retkeili 71 henkilöä ja Läskilammelta 14 kilometriä niin ikään 71 retkeilijää.

Uuden Minipatikan patikoi 19 retkeilijää. Tämä uutena reittinä mukana ollut perheille suunnattu 3,5 kilometrin minipatikka kulki Hermanninpolkua pitkin Kaihiharjulle. Minipatikka pidetään vaihtoehtona myös tulevina vuosina, ja sen uskotaan lisäävän suosiotaan tulevaisuudessa.

Tapahtuma onnistui kaiken kaikkiaan loistavasti ja palaute oli osallistujilta positiivista. Liikuntasihteeri Janne Kujala antoi kiitokset tästä kaikille yhteistyötahoille ja osallistujille.

Rami Puro

 

MAINOS
Edellinen artikkeliAgrologiopintojen kiinnostavuutta kysytään Alajärvellä?
Seuraava artikkeliPäiväkotien ja koulujen alku aloittaa flunssakauden