Intervalli puhutti Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Intervalliosasto ja talous nousivat tapetille maanantaina kokoontuneen Vimpelin kunnanvaltuuston kokouksen ykkösasioiksi.

Kuluvan vuoden investointiosaa ja vuosien 2020–2023 taloussuunnitelmaa käsiteltäessä Haloo Vimpelin Terhi Honkonen esitti, että ennen kuin intervalliosastoa lähdettäisiin viemään eteenpäin, laadittaisiin Järviseudun sairaalasta kustannusarvio, että olisiko taloudellisesti ja toiminnallisesti järkevää sijoittaa intervalliosasto tyhjillään olevaan kiinteistöön.

MAINOS

Pasi Sovan (HV) kannattama esitys meni äänestykseen, jossa se sai taakseen seitsemän ääntä. Kunnanhallituksen esitys investointiosan hyväksymisestä ja kolmen seuraavan vuoden taloussuunnitelmasta sai 14 ääntä.

Ensi vuoden talousarvioon intervalliosaston saneerausta varten on varattu 640 000 ja ensi vuoden taloussuunnitelmaan 800 000 euroa. Osa 1,4 miljoonasta kuittautuu vakuutuksen kautta ja vahingonkorvauksena tulevista rahoista. Äänestykseen mennyttä esitystään Honkonen perusteli sillä, että päätöksiä tehtäessä valtuutetuille ei esitetä vaihtoehtoja.

– On vain yksi versio, mistä pitää päättää. On kiire ja selkä seinää vasten, eikä ole mahdollisuutta vaikuttaa. Moni on nostanut esille, että Järviseudun sairaala on tyhjillään, niin miksi tätä mahdollisuutta ei voi edes selvittää?

Olisimme toivoneet, että kustannukset olisi selvitetty, jotta meillä olisi ollut jotakin mihin verrata ennen intervallia ennen kuin tehdään päätös isosta investoinnista.

Tulos miinukselle

Keskustan Anne Niemi muistutti, että Järviseudun sairaalan käyttöön liittyvät laskelmat on tehty siinä vaiheessa, kun Vimpeliin suunniteltiin Venla ja Väinö -kotia.

Omaisten ja asiakkaiden kannalta Järviseudun sairaalan väistötiloissa toimiva intervalliosasto on hankala. Liikkumisessaan apua tarvitsevan asiakkaan hakeminen ja vieminen on todella hankalaa. Niemi kertoi valtuutetuille, että intervallin toiset vaihtoehtoiset tilat ovat Lappajärvellä.

Investointiosaa ja taloussuunnitelmaa käsiteltäessä talous- ja hallintojohtaja Seija Kinnunen kertoi valtuutetuille ja kokousta netin kautta seuranneille talouden näkymiä. Seitsemän ensimmäisen kuukauden perusteella tulos näyttää painuvan noin 800 000 euroa miinukselle.

Perusturvan toimintakuluissa tulee tapahtumaan ylitystä sekä erikoissairaanhoidon että hoidon ja hoivan palvelunostoissa. Toimintatuotot kertyvät puolestaan talousarvioon kirjatun mukaisesti. Myös valtionosuudet – 7,7 miljoonaa euroa – kertyvät talousarvioon kirjatulla tahdilla.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPohjavesialueita rajataan ja luokitellaan uudelleen Alajärvellä ja Kuortaneella
Seuraava artikkeliAlajärven terveyskeskuksessa asiat pyritään hoitamaan nopeasti ja mahdollisimman hyvin