0.2 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Soinin MTK:lla elonkorjuumarkkinat

Satokausi alkaa olla loppusuoralla Soinissakin. Soinin MTK:n puheenjohtaja Terho Korpela muistelee, miten vuosi 2019 alkoi monella karjatilalla rehuja laskiessa, koska edeltävä kesä oli historiallisen kuiva ja nurmisatoa tuli vähän.

– Soinissa kuitenkin rehut riittivät kohtuullisen hyvin. Kevääseen päästiin asiallisesti. Vapun jälkeen oli pieniä pakkasia ja lumisadettakin, mutta sen jälkeen alkukesästä ei ollut hallaa.

– Se on Soinin seudulla oikeastaan harvinaista. Paikoin kuitenkin heinä-elokuun vaihteessa pakkanen pääsi puraisemaan perunanlehtiä.

– Keväällä sadetta ja aurinkoa saatiin sopivasti. Kylvötyöt keskeytyivät välillä sateiden vuoksi, mutta kaiken kaikkiaan ne saatiin asiallisesti päätökseen suurimmalla osalla kylvöalasta.

– Nurmet sitävastoin hyötyivät sopivasta säästä ja edellisvuoden pula kääntyi poikkeuksellisen normaaliksi sadoksi ja paikoin jopa huippusadoksi, niin määrältään kuin laadultaankin.

– Yhtenä erikoisuutena tänä vuonna oli nurmissa poikkeuksellisen suuri rikkaruohomäärä, mikä heikensi paikoin laatua. Heinäkuu olikin sitten kuivanpuoleinen.

– Viljankorjuu ja toinen säilörehusato päästiin aloittelemaan kuivassa säässä. Ensin korjattuihin satoihin kuivuus vaikutti jonkin verran, mutta korjuun edetessä niin viljasato kuin säilörehusato vaikuttaisi olevan kaikin puolin hyvä Soinissa, kertoo Korpela.

Elonkorjuujuhlat tulossa lauantaina

Lauantaina 21.9. kello 10.30 MTK-Soini järjestää Elonkorjuujuhlat Soinin liikekeskuksen pihassa. Ne järjestetään yhteistyössä Soinin seurakunnan ja Soinin kunnan kanssa.

Ohjelmassa on kiitoshartaus, missä kiitetään hyvästä sadosta. Soppatykistä saa lihakeittoa. Markkinatorilla on lähiruoan tai palvelujen tuottajia esittelemässä ja myymässä tuotteitaan.

Huutolaismarkkinoilla hyväntekeväisyysmielessä voi tarjota omia palveluksiaan huutokauppaan. Markkinatoriin toivotaan runsasta osanottoa ja siihen voi ilmoittautua etukäteen Terho Korpelalle terho.korpela@gmail.com.

Myös huutolaismarkkinoihin osallistuvat voivat ilmoittautua etukäteen, mutta myös paikanpäällä ehtii.

Huutolaismarkkinoihin osallistuvien saa ja pitää käyttää mielikuvitusta, esimerkiksi viime vuonna kaupattiin muun muassa kotisynnytysapua! Huutokaupasta saadut varat lahjoitetaan seurakunnan osoittamaan kohteeseen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät