Ankkureiden pesäpallojaosto vapautettu tehtävästään

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden johtokunta on vapauttanut seuran pesäpallojaoston tehtävästään. Seura nimeää Ankkureiden pesäpallotoiminnan yhtiöittämistä valmistelemaan uuden, väliaikaisen pesäpallotyöryhmän.

Uusi, pesäpallotoiminnasta vastaava osakeyhtiö perustaa puolestaan aikanaan oman pesäpallojaoston. Junioripesäpallotoiminta jää Alajärven Ankkurit ry:n toiminnaksi, kun taas perustettavan osakeyhtiön toimintaan liitetään miesten edustusjoukkue, suomensarjajoukkue ja B-poikien joukkue.

MAINOS

Viisi kautta Alajärven Ankkureiden puheenjohtajana toimineen Antti Joensuun mukaan pesäpallojaoston tehtävistään vapauttamiseen ei liity draamaa.

– Yhtiöittämisen valmisteluun ja työryhmälle halutaan saada laajempi ja monipuolisempi pohja.

Pesäpallojaosto vapautettiin tehtävistään viime torstaina pidetyssä johtokunnan kokouksessa.

Antti Joensuu kertoo, että Ankkureiden pesäpallotyöryhmä on tarkoitus nimetä seuran johtokunnan seuraavassa kokouksessa, joka pidetään todennäköisesti viikon sisällä.

Tehtävästään vapautettu noin kymmenhenkinen pesäpallojaosto ehti toimia kaksi toimikautta. Ankkurit kiittää jaostoa tekemästään työstä.

Taustalla talous?

Tehtävästään vapautettua pesäpallojaostoa johtanut Jouko Salmenautio sanoo toivovansa koko sydämestään, että Ankkureiden pesäpallotoiminnan yhtiöittäminen onnistuisi.

Hän muistuttaa, että pesäpallotoimintaan täytyy kerätä satojatuhansia euroja rahaa ennen kuin asiat ovat kunnossa.

Seuralla on kymmenen vuoden sitoumukset ja lokakuussa alkaa lyhennykset, joista on sovittu edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Myös pelaajaneuvottelut huolestuttavat entistä jaoston puheenjohtajaa.

Salmenautio uskoo, että pesäpallojaoston tehtävästään vapauttamisen syyt löytyvät taloudellisesta tilanteesta. Jaoston vapauttamisella haluttiin Salmenaution arvioiden mukaan putsata pöytä.

– Nyt pesuveden mukana lähtee hyviä ja eri seuratyön aloilla osaavia jaostolaisia, jotka ovat olleet monissa asioissa mukana – kuten esimerkiksi ravintola-, tiedotus- ja järjestyksenvalvontatehtävissä.

Pesäpallojaosto oli Salmenaution mukaan pyrkinyt pitkin talvea ja kesää saamaan sekä itselleen että johtokunnalle tarkempaa tietoa taloustilanteesta.

Seuran toiminnanjohtajalta on kysytty talouteen liittyvistä asioista monella suulla. Salmenautio kertoo tukistavansa itseään siitä, ettei ole ollut henkilökohtaisesti kovempi kysymään talouden perään.

– Erottaminen olisi pitänyt tehdä pari kertaa eri pesäpallojaostoille edustusjoukkueen kahdeksan vuoden mittaisen Superpesis-jakson aikana ihan sen takia, että pesäpallojaoston tulos on ollut jatkuvasti pakkasella. Ihmettelen, miksi johtokunta ei ole tappioihin puuttunut.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliUutta potkua Kuortaneen markkinointiin
Seuraava artikkeliHurmaava ”Pihlajajuttu – pihoilla ja pientareilla” avautuu Villa Väinölässä