Alajärven syyslomaviikolla vähän erilaista tarjontaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Syyslomaviikko tuo lapsille ja nuorille Alajärvellä vähän tavallisesta poikkeavaa tarjontaa. Mukana on toki myös vanhoja tuttuja elementtejä, mutta myös aivan uudenlaisia kuvioita.

Heti kärkeen lauantaina 12.10. seiskaluokkalaisilla on mahdollisuus lähteä mukaan Megazoneen Seinäjoelle, mikä on supersuosittu sisällä pelattava laserpeli. Se sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille.

MAINOS

Alakoululaisten kanssa suunnataan HopLopiin 16.10. Reissu on jo melkein täynnä, mutta vielä voi ehtiä mukaan, jos oikein pitää kiirettä.

Nuorisopalvelujen järkkäämänä discoillaan Vinttidiscossa Nuorisovintillä 18.10. kello 18-00 niin, että kymmeneen saakka ovet on auki 13-18 vuotiaille ja kymmenestä eteenpäin 16-18 vuotiaille.

Ohjelmassa on kilpailuja ja musiikista vastaan DJ Tony Seinäjoelta. Disco on päihteetön. Karaokeakin iltaan mahtuu, sillä Nuorisovintin toiminnasta vastaava ohjaaja Jere Vähäsarja kertoo että Vintillä on nyt omat karaokelaitteet!

Muuten nuorisovintti on syyslomaviikolla auki siten, että maanantaina on leffailta kello 15-20, tiistaina turnauspäivä kello 15-20 ja keskiviikkona luvassa on kokkausta ja lautapelejä kello 15-20. Torstaina taas järkätään K-16 ilta kello 15-21 ja perjantaina on disco.

Lehtimäellä nuorisotilat ovat auki tavalliseen tapaan keskiviikkoisin ja perjantaisin.

4H yhdistys järjestää syyslomaviikolle maanantaina 14.10. Pikkuaasin nukketeatterin vierailun! Esityksenä on 2-8 vuotiaille suunnattu, mutta kaikille avoin Kuutio&Pallo! Esitykset ovat Lehtimäen ja Alajärven Nuorisoseuralla, Lehtimäellä kello 12 ja Alajärvellä kello 18.

Tiistaina 15.10. kuullaan luento hevosten hoidosta ja esteratsastuksesta 4H-kellarilla kello 12-15. Asiantuntijana kuullaan paikallista osaajaa Sara Ojanperää. Luennon jälkeen on tarjoilua ja aikaa kysymyksille.

Syyslomaviikolla, kuten muulloinkin, nuoria palvelee myös Ohjaamo sekä Etsivä nuorisotyö. Ohjaamolta vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas kertoo, että ammatinvalintapsykologin ajat on edelleen oleet jatkuvasti varattuina.

Aikoja kannattaa kysellä Oskarilta, mutta voi olla että seuraavat ajat joita pystytään antamaan, menevät jo joulukuulle.

Lisäresurssit olisivat tarpeen, mutta sen sijasta nyt olisi mahdollisuus saada työnhaun ohjausta ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun, kun 17.10. EP:n ohjaamon Minna Paloheimo-Asunmaa saapuu tätä varten paikalle. Oskarilta voi kysellä aikoja.

Kerhoihin mahtuu

Syysloman lisäksi tekemistä tarvitaan muulloinkin ja muutamiin eri toimijoiden kerhoihin on vielä mahdollista päästä mukaan.

Jere Vähäsarja innostaa uusia pelaajia Pingiskerhoon, joka on tiistaisin koulukeskuksen liikuntasalissa kello 17-18. Mukaan mahtuu vielä neljä pelaajaa. Tervetulleita ovat niin vasta-alkajat kuin kokeneet pelaajat. Ilmoittautua voi Jerelle.

Jere vetää myös Pähkinässä aloitettua uutta 7-12 vuotiaille tarkoitettua pelikerhoa, johon voi tuoda mukana myös omia pelejä. Kerhoon voi tulla suoraan paikalle kello 16.45-18. Ideana on pitää hauskaa ja pelata hyvän mielen pelejä.

Erityislasten liikuntakerho alkaa jälleen 21.10. alkaen. Ohjaaja Merja Korpela kertoo, että kerho on 7-12 vuotiaille, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn rajoitteen vuoksi hankaluuksia osallistua yleisesti tarjolla oleviin ryhmiin. Ryhmää vetää Kimmo Koivisto.

Liikunnasta yhteistyöllä iloa ja elinvoimaa -hankeen Eetu Puntala kertoo, että syyslomaviikolla järjestetään Ankkurien teholeiri 13-15 vuotiaille, johon mukaan on tulossa 30 osanottajaa kautta maan.

JPK:lla on puolestaan alkamassa 3-8 vuotiaille suunnattu kiekko- ja luistelukoulu, johon voi mukaan lähteä kautta vuoden. Kiekkokoulu on tiistaisin kello 16.45.

4H-yhdistyksellä on kahdeksan kerhoa Alajärven ja Lehtimäen alueella ja osaan kerhoista otetaan vielä uusia tulijoita. Toiminnanjohtaja Krista Savola ja ohjaaja Liu Eteläaho kertovat, että lisäksi on aloittanut Go Pähkis 4-6 luokkalaisille Perhetupa Pähkinässä.

Se obn tiistaisin kello 15-16 ja kerhoa pitävät eri järjestöt vuoroviikoin.

Muutakin mukavaa tekemistä

Pallohallille voi Alajärvellä mennä yleisövuorolla kävelemään kuka tahansa maksutta nyt maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10-11.30 sekä perjantaisin kello 10-30-12.30. Yleinen frisbeegolfvuoro on parittomien viikkojen torstaisin kello 18-19.30.

Uimahalli, uusi monitoimihalli ja kuntosali palvelevat kuntoilijoita ja kuntosali nyt entistä myöhempään illalla monitoimihallin avautumisen myötä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKirsi Kultavuori osti Mertaniemen taksin
Seuraava artikkeliJättipottijahdin onnekkaat osallistujat on arvottu!