10.7 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Hippo-puistoon kaivattu katos

Vuonna 2013 perustettu Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistys on kantanut uuden korren kekoon kunnan keskustan ja kuntalaisten viihtyvyyden kohentamiseksi. Yhdistys on ostanut Maanhongalta hirsikatoksen, joka oli vuosikausia Saarikentän pääportin läheisyydessä. Katos tuotiin uudelle paikalleen Hippo-puistoon torstai-iltana.

Katos tuotiin Saarikentän pääportin kupeesta leikkipuistoon torstai-iltana.

 

Hippo-puisto on Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen vuonna 2014 perustama lasten leikkipuisto, joka sijaitsee kunnan keskustaa halkovan Patruunantien varrella. Kyläyhdistys aloitti aikanaan leikkipuistoprojektin purkamalla paikalla olleen talon talkoovoimin. Lapsiperheiden suosiossa olevaan Hippo-puistoon on jo pidemmän aikaa toivottu suojaa auringonvalolta ja sateelta eli jonkinlaista katosta.

MAINOS

Jatkosuunnitelmia

Kyläyhdistyksen hallitus suunnitteli aiemmin, että Hippo-puistoon tehtäisiin katos talkoovoimin ja että katos sijoitettaisiin talkoilla tehdyn pöytäryhmän päälle. Hirsikatoksen hankintaan yhdistys sai tuekseen kolme sponsoria: Vimpelin isojakokunnan, Vimpelin Teollisuusmaalaus Oy:n ja Maepro Oy:n. Eurosterilta saatiin apua trukin muodossa katoksen siirtämistä varten.

 

Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen johtokunnan jäsenet Anneli Ahtola (vas.), Markku Leppäniemi, Soile Kautiainen-Hietala, Leena Ahola, ja Esko Leppäkangas ja yhdistyksen puheenjohtaja Voitto Jaakkola iloitsevat uudesta katoksesta, joka tarjoaa suojaa auringolta tai sateelta.

 

Kyläyhdistyksen johtokunnalla on suunnitelmia tulevaa varten. Katos saatetaan maalata ja antaa sille lisäilmettä pirteillä väreillä, jotka toistuvat leikkipuistoa ympäröivässä aidassa.
– Joulunaikaan katokseen laitetaan jouluvalaistus. Joulunavaustapahtumaan laitamme pipari-, glögi-, mehu- ja karkkitarjoilun katokseen, että puistoon jää tilaa tapahtumaan saapuville. Olemme iloisia uudesta katoksesta, kertoo varapuheenjohtaja Soile Kautiainen-Hietala.

Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksellä on noin 130 jäsentä. Yhdistyksen tarkoituksena on edelleen kehittää Hippo-puistoa ja hankkia sinne uusia leikkivälineitä lasten iloksi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät