-13.5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Järviseudun alueen kunnat ja yrittäjät elinkeinomatkalla – yhteistyössä on voimaa

Järviseudun alueen kunnat ja niiden yrittäjät osallistuivat elinkeinomatkalle Kuopioon viime viikolla.

Järjestelyvuorossa tämän vuoden matkalla olivat Vimpelin yrittäjät, Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanke sekä Vimpelin kunta. Mukana järjestelyissä oli myös kuntien yhteinen elinkeinoyhtiö, JPYP, ja se edustajat.

Mukana oli kuntien ja yrittäjien edustajia Vimpelistä, Alajärveltä, Soinista, Lappajärveltä ja Evijärveltä. Yhteensä edustajia kunnista oli lähes 40.

Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson kiitti Kuopio Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelää vierailusta Puijon torniin.

Tutustumiskohteina oli useita kuopiolaisia kohteita. Kuopion Yrittäjät valittiin vuoden 2018 vuoden valtakunnalliseksi paikalliseksi yrittäjäjärjestöksi. Kuopion Yrittäjien toimistolla toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen toi esille paikallisyhdistyksen toimintaa.

– Yhdistyksessämme on yli 500 jäsentä. Järjestämme monipuolisia tapahtumia, kuten bisnestreffejä ja aamuinfoja kerran kuukaudessa. Infoissa meillä on mukana yhteistyökumppaneita ja hyvinvointi on viime aikoina ollut keskeisenä teemana.

Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen kertoi Kuopion ja lähialueiden matkailun kehittämisestä.

– Vuosittain Kuopiossa matkailuyöpymisiä tulee noin neljä miljoonaa. Visiona meillä on, että olemme vuonna 2025 Suomen nopeimmin kehittyvä kokoustapahtuma ja matkailualue.

– Nilsiä on liittynyt kuntaliitoksen kautta Kuopioon kymmenisen vuotta sitten. Tahkon rinnehiihtokeskus on tärkeä alueelle ja muutenkin yrittäjien ajatuksia seurataan herkällä korvalla, totesi Juutinen.

Ryhmä vieraili Kasarmi-yhteisössä, missä nuorehkot yrittäjät toimivat samoissa tiloissa pienellä vuokralla. Kuopion Saanaan tehtiin yritysvierailu.

Saunamaailma Kallaveden äärellä tarjoaa kylpylä- majoitus- ja kokouspalveluita. Keväällä avattu yritys on ehdolla vuoden puurakennukseksi Suomessa.

Kuopio on varmasti suurimmalle osalle tuttu Puijon alueesta ja sen tornista. Ryhmä pääsi opastetulle Puijon suurmäen tornivierailu ja maisemalliseen lounaaseen Puijon tornin uudessa ravintolassa.

Puijon alueen kehittämisestä Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä ja Production Manager Markku Komppula kertoivat visioita alueen kehittämisestä tulevaisuudessa. Lähiruoka ja luonto ovat alueella tärkeässä roolissa.

Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä vierailun ohjelman antiin. Yhteisenä kommenttina todettiin, että alueellamme täytyy hyödyntää toinen toistamme. Yksin emme pärjää, mutta yhdessä saamme aikaan enemmän.

Yrittäjäkuukauden elinkeinomatka oli onnistunut ja tuo toivottavasti uskoa tulevaan kauniilla elinalueellamme.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät