Lehtimäen Neste 60 vuotta – Juhalla ja Arilla 30 vuoden yrittäjäurat

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Auto ja Kone Ky:llä, eli tutummin Lehtimäen Nesteellä juhlittiin perjantaina hyvästä syystä, sillä kuluva vuosi on yrityksessä merkkivuosi monella tapaa: Yritys täyttää 60 vuotta ja nykyiset yrittäjät Ari ja Juha Yli-Kesäniemi ovat olleet yrityksen ruorissa nyt 30 vuoden ajan!

60 vuoteen mahtuu monenlaista ja huoltamo on ehtinyt toimia monen lipun alla. Se on aikojen saatossa toiminut varsinaisena sekatavarakauppana, johon paikkakuntalaiset ovat voineet luottaa.

MAINOS
Lehtimäen Auto ja Kone perustettiin 1959. Ensimmäiset 30 vuotta tuttu näky asemalla yrittäjänä oli nykyisten omistajien isä Esko Yli-Kesäniemi.

Lehtimäen Auto ja Kone perustettiin 1959. Nykyisten omistajien isä Esko Yli-Kesäniemi ja Ahti Lanamäki ostivat huoltoaseman puoliksi.

Vajaan vuoden kuluttua Yli-Kesäniemi osti itselleen toisenkin puolikkaan yritystä ja Lanamäki keskittyi oman yrityksensä maatalouskauppa Lanamäen hoitamiseen.

Huoltamo työllisti tuolloin myös Eskon puolison Taimin ja useita ulkopuolisia työntekijöitä.

– Aluksi toiminta oli Teboilin lipun alla ja päätoimialana oli polttonestejakelu. Kone- ja tarvikekauppa oli rinnalla merkittävää ja huoltopalvelutkin olivat toiminnassa jo tuolloin, muistelee Juha Yli-Kesäniemi.

Vuonna 1966 aloitettiin monien vaiheiden jälkeen uuden huoltamorakennuksen rakentaminen. Rakennusluvan saaminen oli työn takana, mutta kansanedustaja Eino Uusitalon avustuksella se viimein saatiin.

– Uuden Kesoil-aseman avajaisia vietettiin 5.12.1967. Näin lehtimäkeläiset saivat nykyaikaisen huoltoaseman kahvila- ja huoltopalveluineen kuntakeskuksen läpi vievän pääväylän varrelle.

Kahvilapalvelut saivat väistyä 1971, kun tilat tarvittiin konekaupalle, mutta vuonna 2000 ne palasivat silloisen remontin jälkeen takaisin palveluihin. Vuonna 2006 asemalla tehtiin mittava remontti ja koko julkisivu koki muodonmuutoksen.

Huoltamo saatettiin vastaamaan 2000 -luvun vaatimuksia ja kahvila laajennettiin 28 paikkaiseksi. Myymälää ja toimistoa uusittiin ja tehtiin terassi sekä uutta varastotilaa.

Monen artikkelin sekatavarakauppa

Sukupolvenvaihdos yrityksessä tehtiin 1989, jolloin Ari ja Juha ottivat vetovastuun ja vanhemmat väistyivät taustajoukkoihin. Samalla yritys muutettiin kommandiittiyhtiöksi.

Liikkeen huoltopuolella on keskitytty öljynvaihto- ja rengaspalveluihin, mutta myös pienkoneet kuten moottorisahat, polkupyörät ja ruohonleikkurit, saavat asiantuntevaa huoltoa.

– Lehtimäen Auto ja Kone on aina ollut monen artikkelin sekatavarakauppa. Huoltoasematoiminnan lisäksi kauppaa on vuosien aikana tehty mm. autoilla, akuilla, aseilla, auton varaosilla ja lisävarusteilla, huonekaluilla, kalastustarvikkeilla, kelloilla, kodinkoneilla, moottorisahoilla, mopoilla, nestekaasulla, patruunoilla, peräkärryillä, polkupyörillä, polttoöljyllä, puhelimilla, renkailla, ruohonleikkureilla, sähkötarvikkeilla, viihde-elektroniikalla ja voiteluöljyillä!

– Kaupankäynti elää ja artikkelit vaihtuvat kysynnän mukaan. Monenlaista muutakin asiakkaille toimitetaan tilauksesta, Juha kertoo. – Spesiaalipalveluna käymme vähintään kerran viikossa Seinäjoella, josta pystymme toimittamaan asiakkaille sellaista tavaraa, jota ei itsellä varastossa ole, pienellä toimitusajalla ilman lisäkuluja.

Polttonestemittarikenttää on uusittu vuosien aikana useasti, viimeksi vuonna 2008. Säiliöt ja jakelualue tehtiin jo 2002 vastaamaan nykyvaatimuksia.

Uusimpana palveluna käytössä on mobiilitankkaus, eli maksun voi suorittaa matkapuhelimella.

Juhlaa ja ansiomerkkejä

90 -luvulla Kesoil -ketju sai väistyä yhdessä Finnoilin ja Unionin kanssa ja valtakuntaan luotiin uusi Neste -huoltoasemaketju.

– Aloitimme ensin Neste-myyntipisteenä ja muutaman vuoden kuluttua Neste-liikenneasemana. Tänä päivänä Neste Lehtimäki/Lehtimäen Auto ja Kone Ky on osa Suomen suurinta liikenneasemaketjua, eli olemme yksi suomalaisen huoltamoalan ykkösketjun lenkeistä.

– Toimintamme ja palvelutasomme on tehty vastaamaan tämän ja huomisen päivän tasoa.

Ari ja Juha valittiin Lehtimäen Vuoden yrittäjiksi 1997.

– Matkahuoltopalvelut aloitimme vuonna 2002 ja hoidamme lähtevän ja saapuvan paketin palvelut ja avustamme aikatauluneuvonnassa. Tarvittaessa noudamme paketit ja toimitamme saapuvat tavarat kotiovelle.

Postipalvelut asiamieskonseptilla tulivat palveluihin 2009. Kirje- ja pakettipalvelujen lisäksi valikoimissa on postitusmateriaalit ja perinteiset postimerkit.

Veikkauksen palvelut aloitettiin kolme vuotta sitten. – Vielä se ison potin saaja meidän toimipisteestä odottaa voittajaansa!

Arpavalikoima kuuluu kuponkipelien ohella Veikkauksen konseptiin ja Nesteeltä löytyy myös yksi Veikkauksen Valtti-peliautomaatti.

Viime perjantaina Nesteellä juhlittiin yrityksen 60 -vuotista taivalta ja Arin ja Juhan 30 -vuotista yrittäjäuraa.

Hohtoa ja arvokkuutta juhlapäivään toivat kultaiset ansiomerkit, jotka Keskuskauppakamari on myöntänyt Ari ja Juha Yli-Kesäniemelle 30 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta työstä itsenäisinä yrittäjinä.

Synttäreitä juhlittiin kakkukahvein ja hyvien tarjousten merkeissä. Päivän aikana asiakkaita vieraili paikalla yli 400!


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMiss Kraatterijärvi 2019 -kisassa yhdeksän upeaa tyttöä!
Seuraava artikkeliTomi Paldanius – Klassikot soolokitaralla kiertue Alajärvelle