0.2 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Susanna Oikari menestyi poliisien voimanoston SM-kisoissa

Karstulan Kivan voimailujaostoa edustava Susanna Oikari osallistui poliisien voimailun SM-kilpailuihin, jotka järjestettiin Raumalla Hotelli Kuntosumpussa.

Susanna osallistui klassiseen penkkipunnerrukseen ja klassiseen maastavetoon sarjassa N72. Paikalla olivat Suomen Voimanostoliiton viralliset tuomarit.

Maastavedossa oli N72 sarjassa vain kaksi nostajaa. Susanna voitti sarjan tuloksella 170 kg, johon tulokseen hän oli tyytyväinen, sillä se on IPF-säännöillä (vetoremmit ja reisikannatus ei sallittu) paras Susannan kisanosto. Toiseksi tulleen tulos oli 157,5kg, eli voitto oli selkeä.

Lisäksi Susanna palkittiin koko kilpailun parhaana naisnostajana maastavedossa IPF-pisteillä (nostotulos suhteutettuna nostajan
omapainoon). Susannan IPF-säännöin tehty mave parani 165 kg:sta 170 kg:aan eli viisi kiloa.

Susannan sarja maastavedossa 1. 160 kg, 2. 167,5 kg (eli paransi omaa henkilökohtaista ennätystä) ja 3. 170 kg (paransi ennätystä lisää).

Penkkipunnerruksessa oli vain kolme osallistujaa. Tässä lajissa Susanna jäi pronssille. Kilpailu oli tasainen ja voitto ratkaistiin vasta kolmannella eli viimeisellä nostokierroksella. Voittajan tulos oli 80kg, toiseksi tulleen 77,5kg ja Susannan 75kg.

Susanna pudotti noin neljä kiloa painoa 1,5 viikossa ennen kilpailua, mikä vaikutti penkkikuntoon (75,70 kg:stä kilpailupäivän 71.30 kiloon.) Susannan sarja penkissä 1. 70 kg 2. 75 kg 3. 77,5 kg (jäi loppuojennusta vaille).

Kilpailuun oli ilmoittautunut 38 nostajaa, mikä on ennätysmäärä. Ilmoittautuneista 11 oli naisia.

Suurin osa kilpailuun osallistuneista kilpaili sekä penkkipunnerruksessa että maastavedossa. Noin kymmenisen kilpailijaa oli ilmoittautunut ainoastaan toiseen lajiin, mikä oli pääsääntöisesti klassinen penkkipunnerrus.

Susanna Oikari valmistui poliisiksi maaliskuussa 2018. Hän on työskennellyt vanhemman konstaapelin määräaikaisessa virassa syyskuun loppuun saakka Sisä-Suomen poliisilaitoksen hälytys- ja valvontasektorilla Pohjoisen-Keski Suomen alueella.

Hän on saanut hiljattain töitä Pohjanmaan poliisilaitoksen liikenneryhmästä, missä on tarkoitus aloittaa työt marraskuun alussa.

Hän jatkaa kuitenkin voimanostoharrastusta Kivan voimailujaoston edustajana.

Seppojuhani Ruotsalainen

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät