Sami Haapakoski palaa Pattijoelle

Mainos[adrotate banner="3"]

25 kautta miesten Superpesiksessä pelannut raahelainen Pattijoen Urheilijat tiedotti perjantaina iltapäivällä, että Sami Haapakoski on tehnyt yksivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Haapakoski siirtyy Pattijoelle Vimpelin Vedosta.

”Sigge” liittyi Vedon vahvuuteen mestaruuskaudeksi 2010. Pattijoen Urheilijoita hän edusti kaudet 2001, 2008 ja 2009. Ylivieskan Kuulan kasvatti on edustanut Superpesis-urallaan myös kuopiolaista Puijon Pesistä kausilla 2002–2007.

MAINOS

Haapakosken seurasiirrosta ja Alajärven Ankkureissa päättyneen kauden pelanneen Severi Piispasen kaksivuotisesta sopimuksesta informoinut PattU striimasi tiedotustilaisuutensa seuran Facebook-sivuilla. Siirtoaan Haapakoski perusteli Raahen sijainnilla. Ylivieskassa asuva Haapakoski kertoi lastensa olevan jo isoja ja haluavansa olla enemmän kotona.

– Kuljen kotoa treeneihin ja peleihin. Pattijoen joukkue on pääosin tuttu, ja joukkueeseen on mukava tulla.

Kokeneella pelaajalla on kova luotto Pattijoen Urheilijoiden menestymiseen. Hän ei näe estettä sille, etteikö Pattijoki voisi ottaa ensi kaudella mitalia. Hän ei halunnut omien sanojensa lähteä mukaan heittopussijoukkueeseen.

– Suuri tekijä päätökseen oli se, että me voimme pärjätä.

Manse PP:stä Alajärven Ankkureihin viime kaudeksi saapunut Severi Piispanen on odottavin mielin uudesta joukkueestaan.

– Innolla odotan päästä joukkueeseen, jolla on mahdollisuudet menestyä.

Monipuolinen taituri

37-vuotias Haapakoski kuuluu maamme menestyneimpiin miespesäpalloilijoihin. Vuoden pesäpalloilijaksi hänet valittiin kausien 2009 ja 2016 päätteeksi. Etenijäkuninkuuden hän on voittanut seitsemän kertaa ja kärkilyöntitilaston kahdesti.

Kultaisen mailan eli Superpesis-pelaajien äänestämän parhaan sisäpelaajan palkinnon hän on pokannut kaksi kertaa ja Kultaisen räpylän kolmesti. Lisäksi palkintokaapista löytyy neljä miesten SM-kultaa, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.

Etenijätilastossa ”Sigge” on omilla sataluvuillaan, sillä hän on tuonut runkosarjassa yhteensä 996 juoksua 487 pelaamassaan ottelussa. Hänet on valittu urallaan yhtäjaksoisesti Itä–Länsi-otteluun 16 kertaa.

Päättyneellä kaudella Haapakoski pelasi Vedossa 30 Superpesiksen runkosarjan ottelua, toi niissä 46 ja löi 10+23=33 juoksua. Kahdeksassa ylemmän loppusarjan ottelussa hän löi kuusi ja toi viisi juoksua. Kaikkiaan Haapakoski ehti pelata Vedon paidassa 279 runkosarjan ja 90 ylemmän loppusarjan ottelua.

Veto-uransa alussa Haapakosken sisäpelirooli oli kärkietenijä. Viime kausilla hän on osoittanut taitonsa vaihtajana ja myös kotiuttajana.

Sami Haapakosken veli Jussi toimii Pattijoen Urheilijoiden Superpesis-joukkueen pelinjohtajana. Jussi Haapakoski toimi Vimpelin Vedon kakkospelinjohtajana kaudet 2010–2017.

– Sigge tuo joukkueeseemme rutkasti kokemusta ja ammattimaista johtajuutta. Hän näyttää esimerkillään, kuinka huipulla ollaan. Hän on sisälle ja ulos meille merkittävä vahvistus, summasi Jussi Haapakoski.

Miesten Superpesiksessä on tänä syksynä tehty useampi huippusiirto. Tuomas Jussila siirtyi Joensuusta Imatralle, Antti Hartikainen Kouvolasta Joensuuhun ja Vedossakin pelannut Jere Dahlström Imatralta Kouvolaan.

Kaksi mestaruutta ja viisi pronssia Joensuun Mailan riveissä voittanut Juha Niemi suuntaa puolestaan sarjanousija Manse PP:n riveihin.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSusanna Oikari menestyi poliisien voimanoston SM-kisoissa
Seuraava artikkeliAlkuvuoden 2020 postimerkeissä muumeja, muuttolintuja ja Suomen lippu