Alkuvuoden 2020 postimerkeissä muumeja, muuttolintuja ja Suomen lippu

Mainos[adrotate banner="3"]

Posti julkaisee tammi-toukokuussa 2020 yhdeksän postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 25 erilaista postimerkkiä. Postimerkit julkaistaan kolmessa erässä 22. tammikuuta, 12. maaliskuuta ja 6. toukokuuta.

Tammikuun teemoina ystävyys, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Itämeren suojelu

Postimerkkivuosi alkaa Samuli Siiralan suunnittelemilla iloisen värikkäillä ystävänpäiväpostimerkeillä, joissa kuvataan ystävyyteen liittyviä yhteisiä hetkiä, riemuja ja muistoja vuosien varrelta.

MAINOS

Siirala on tehnyt merkkien retrohenkisistä kuvituksista julistemaisia yksityiskohtia karsimalla. Ystävyyden värit -postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Ystävyyden värit -postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistaan kaksi postimerkkiä, joiden taiteilijoina ovat toimineet lapset. Postimerkkien kuvitukset on valittu Järvenpään kuvataidekoulussa järjestetyn piirustuskilpailun töistä, joissa lapset kuvasivat omaa perhettään.

Merkkeihin valitut piirrokset ovat tehneet kahdeksanvuotiaat Emma Aalto ja Pinja Haapola. Merkkien graafisesta suunnittelusta vastaa Ilkka Kärkkäinen. Mannerheimin lastensuojeluliitto 100 vuotta on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Tammikuussa julkaistavien Muumi-postimerkkien teemana on Itämeren suojelu. Postimerkit ovat osa vuonna 2020 käynnistyvää #MEIDÄNMERI-kampanjaa, jonka Moomin Characters toteuttaa yhteistyössä vesistöjen suojelussa kansainvälisesti ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa.

Merellä on tärkeä rooli Tove Janssonin luomissa Muumi-tarinoissa, jotka täyttävät ensi vuonna 75 vuotta. James Zambran suunnittelemassa #MEIDÄNMERI-postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Maaliskuun merkeissä pääsiäistipuja, sydämiä ja muuttolintuja

Värikkäiden pääsiäispostimerkkien kuvituksesta vastaa Matti Pikkujämsä, joka suunnitteli myös edellisvuoden ystävänpäiväpostimerkit.

Pikkujämsä kuvaa merkeissä omalla persoonallisella tyylillään perinteisiä pääsiäisaiheita tipuja, munia ja pajunkissoja. Matti Pikkujämsä valittiin toukokuussa Vuoden kuvittajaksi 2019.

Kuvittajat ry:n mukaan hän on ilmiömäinen lahjakkuus ja suvereeni kuvittaja, joka hengittää kynänsä kautta. Tipitii on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Sydän on jo keskiajalta tuttu universaali rakkauden symboli.

Sydän on jo keskiajalta tuttu universaali rakkauden symboli. Klaus Welp on suunnitellut aiheesta positiivisia tunteita ilmaisevan yksinkertaisen eleettömän postimerkin, jossa kaksi sydäntä sykkii rinnakkain. Postimerkin kaikki tekstit on kullattu. Kaksi sydäntä -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Muuttolinnut ovat varma kevään merkki. Maaliskuussa ilmestyvissä postimerkeissä kuvataan neljää suomalaisille tuttua muuttolintua kiurua, peippoa, västäräkkiä ja pääskystä.

Merkkien pienoisarkkiin on taitettu kunkin linnun kohdalle pätkä vanhaa lorua, joka ennustaa muuttolintujen saapumista ja kevään etenemistä. Oona Himasen suunnittelemat lintupostimerkit ovat samaan aikaan nostalgisia ja moderneja. Kevätlorulinnut -pienoisarkissa on 4 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Toukokuun aiheina lumottu metsä, Suomen lippu ja postireitit

Klaus Haapaniemi on suunnitellut postimerkit, jotka sijoittuvat lumottuun metsään. Merkkien taide on osa Klaus Haapaniemi & Co:n luomaa Polar Byzantine -kokoelmaa.

Postimerkkeihin valitut mystiset hahmot ovat jäätynyt mustikanvarpu sekä helmipöllö, jolla on perhosen siivet. Runolliseen eläintarinaan perustuvaan Polar Byzantine -mallistoon kuuluu vaatteita ja sisustusesineitä. Lumottu metsä on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Klaus Haapaniemi on suunnitellut postimerkit, jotka sijoittuvat lumottuun metsään.

Toukokuussa julkaistava Suomen lippua kuvaava postimerkki syntyi suunnittelukilpailun kautta. Kilpailun voittanut Ville Tietäväinen suunnitteli lipun, jonka lähtökohtana on suomalainen kansallismaisema.

Merkissä Suomen lipun puolikas kuvio heijastuu tyynen järven pinnasta ja muodostaa samalla siniristin. Sinisyyttä heijastaen -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Vuosittain julkaistavien EUROPA-postimerkkien teemana on vuonna 2020 postireitit. Posti valitsi postimerkin kuva-aiheeksi joulupukin, joka kulkee omia ilmareittejään porojen vetämässä reessä kaikkiin maailman kolkkiin revontulten valossa.

Klaus Welpin suunnittelemassa EUROPA: Postireitit -postimerkkiarkissa on 10 ulkomaan ikimerkkiä.

MAINOS
Edellinen artikkeliSami Haapakoski palaa Pattijoelle
Seuraava artikkeliEU-ruokajakelu Moms for Kidsille