3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

EU-ruokajakelu Moms for Kidsille

Vimpelissä vuonna 2016 perustettu Moms for Kids ry. on ottanut hoitaakseen EU-ruoan varastoinnin, käsittelyn ja jakelun Järvi-Pohjanmaan perusturvaan kuuluvissa kunnissa eli Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä. EU-ruokaa jaetaan vastedes Vimpelissä sijaitsevan Järviseudun sairaalan tiloissa joka kuukauden toinen lauantai kello 10–14. Ensimmäinen jakelupäivä on marraskuun yhdeksäntenä.

1 500 kilon EU-ruokakuorma sisältää muiden muassa jauhoja, makaronia ja säilykkeitä.

 

Vimpeliin saapui torstaina 1 500 kilon edestä EU:n ruoka-avun piiriin kuuluvia elintarvikkeita, kuten esimerkiksi: jauhoja, makaronia, säilykkeitä ja mysliä. Kuormaa oli purkamassa kymmenkunta vapaaehtoista – yhdistyksen jäseniä ja muita kiinnostuneita.

MAINOS

Seurakunta luopui ja kysyi

Aikaisemmin Vimpelissä EU-ruokajakelusta vastasi Vimpelin seurakunta. Seurakunta halusi luopua tästä tehtävästä ja tiedusteli Moms for Kids ry:ltä yhdistyksen halukkuutta ryhtyä tehtävään. Yhdistyksessä tästä mahdollisuudesta oltiin heti innoissaan.
– Saimme ohjeet, miten tehtävää haetaan. Puheenjohtaja Elina Rantalahti täytti hakemuksen ja lähetti sen Kirkkopalveluihin. Aluksi meille sanottiin, ettei jakeluun enää mahdu ja että voisimme aloittaa jakelun ehkä ensi keväänä, muistelee yhdistyksen hallituksen jäsen Leena Rannanpää.

Vimpelissä ei jaeta valmiita ruokakasseja, mutta jaettavan ruoan määrään vaikuttaa se, onko hakija yksinasuva vai perheellinen. Vimpelissäkin ruoka-avun hakija saa Marttaliiton julkaiseman Maukasta EU-ruokakassista -nimisen vihkosen, johon kootut maukkaat reseptit hyödyntävät uudella tavalla EU-ruoka-aputuotteita.

Leena Rannanpää ja Moms for Kidsin rahastonhoitaja Hanna Kujala kertovat, että ruoka-apua hakeakseen ei tarvitse olla Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhepalveluiden asiakas. Ruoka-avun hakijan ei tarvitse myöskään ilmoittaa tulostaan etukäteen, vaan voi tulla paikalle jakelupäivänä. Mikäli ruoka-avun tarvitsija ei pääse ensimmäisen hakupäivän aikaan hakemaan ruoka-apua, voi asiasta ottaa yhteyttä Moms for Kidsin hallituksen jäseniin ja sopia itselle paremmin sopivan hakupäivän.

Tilan puolesta ei Vimpelissä kärsitä ongelmaa. Moms for Kids on vuokrannut Vimpelin kunnalta seitsemän huonetta entisestä Järviseudun sairaalasta. EU-ruoalle ja sen käsittelylle ja jakelulle on varattu yksi erillinen huone.

Tiloille kiitosta

Moms for Kids piti aiemmin Vaatepankkia Sääksjärven koululla. Moni potentiaalinen asiakas koki Vaatepankin sijainnin hankalaksi ja Moms for Kidsin väki tilan ei-toimivaksi. Yhdistys kysyi toisia tiloja Vimpelin kunnalta, jonka edustajan kanssa käytiin katsomassa Järviseudun sairaalan ykköskerroksessa sijaitsevia tiloja.
– Tähän tilanteeseen tilat ovat parhaat mahdolliset. Sijainniltaan uudet tilat ovat sellaiset, että vapaaehtoiset pääsevät helposti lajittelemaan vaatteita, huomioi Hanna Kujala.

Vaatepankissa on tarjolla maksutta lasten, nuorten ja nuorten aikuisten vaatteita ja kenkiä sekä harrastusvälineitä. Vaatteita, kenkiä ja harrastusvälineitä otetaan vastaan lahjoituksina. Lahjoituksia voi jättää Vimpelissä Vuokrakirppis Onniin ja Alajärvellä Vuokrakirppis Adeliinaan.

Moni vimpeliläinen on tuonut lahjoituksensa suoraan Moms for Kidsin toimijoille. Vaatteita voi käydä tutkimassa ja hakemassa seuraavan kerran avointen ovien tapahtumassa lauantaina 9. marraskuuta. Vapaaehtoisiakin tarvitaan, esimerkiksi lajittelemaan vaatteita.

Hanna Kujalan mukaan Vaatepankin vaatteiden menekkiä on vielä vaikea arvioida, sillä vaatteita on todella paljon.
– Avoimissa ovissa on käynyt paljon väkeä.

Kristillisen arvopohjan omaava Moms for Kids on järjestänyt Vimpelissä vuosittain Joulusukka-keräyksen, jonka avulla yhdistys kerää lahjoja ilahduttamaan paikkakunnan lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia. Joulusukka järjestetään myös tänä vuonna. Viime vuonna yhdistyksen toiminta huipentui jouluaattona järjestettyyn Sinun joulusi -tapahtumaan. Yhteiseen joulunviettoon Jäykäntuvalle saapui noin 30 henkilöä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät