Laura Aho kruunattiin Miss Kraatterijärveksi

Mainos[adrotate banner="3"]

– Vähän yllättynyt olo, ei tiedä miten päin olla. Ihan hyvä on fiilis, mukava on aina voittaa.

Näin kiteytti tunnelmiaan alajärveläinen, 20-vuotias Laura Aho, josta kruunattiin historian ensimmäinen Miss Kraatterijärvi.

MAINOS

Voittonsa merkiksi Aho oli saanut missinauhan, kruunun, viitan, pokaalin, kunniankirjan ja . Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin lappajärveläinen Kaisla Honkaniemi ja toiseksi perintöprinsessaksi Viivi Oksa, myös Lappajärveltä. Lehdistön ihannetyttö ja yleisön suosikki on Kaisla Honkaniemi.

Miss Kraatterijärven kruunua tavoitteli yhdeksän nuorta naista, ikähaitarin ollessa 17–22 vuotta. Lappajärven Palokuntanaisten ja Hotelli Kivitipun järjestämässä kilpailussa haettiin esiintymistaitoista, kuvauksellista, persoonallista, positiivista, sosiaalista, sanavalmista ja valovoimaista nuorta naista.

Työtehtäviäkin kisan voittajalle lupailtiin jo etukäteen: halutessaan hän voi työskennellä Hotelli Kivitipun messuosastolla.

Kilpailuun osallistuivat alajärveläiset Ann-Sofie Joensuu ja Laura Aho, lappajärveläiset Viivi Oksa, Sofia Murtoniemi, Ella Kangastie, ja Kaisla Honkaniemi sekä Vimpelin Laura Luoma-aho, Iida Mäkelä ja Rosa Tornikoski.

Kilpailun tuomariston muodostivat Mikko Sänkiaho (vas.), Maria Ollila, Kristiina Koskela, Susanna Keskinen ja Sami Alasara.

Kilpailun tuomaristona toimivat Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Hotelli Kivitipun toimitusjohtaja Susanna Keskinen, Miss Suomi -kisaan aikanaan osallistunut lapualainen Kristiina Koskela, kosmetologiksi opiskeleva Miss Lappajärvi 2005 Maria Ollila ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen Kyyjärven paloasemalla työskentelevä Mikko Sänkiaho Vimpelistä.

Kolme kierrosta

Kilpailijat esittäytyivät Hotelli Kivitippuun kisaa seuraamaan saapuneelle yli 200 hengen yleisölle kolme kertaa. Arkiasukierrokselle missikandidaatit olivat pukeutuneet omiin vaatteisiinsa. Kilpailijat pääsivät kertomaan itsestään ja vastaamaan kisan juontaneen Jenni Hyypän kysymyksiin.

Jenni Hyyppä juonsi kilpailun ja haastatteli missikandidaatteja.

Kilpailun toinen kierros oli nopeatempoinen. Urheiluvaatteisiin pukeutuneet kilpailijat esittivät vauhdikkaan tanssinumeron, johon koreografian oli tehnyt Anna-Maija Kuusela.

Historian ensimmäinen Miss Kraatterijärvi -kisa huipentui juhlapukukierrokseen. Illan musiikista vastasi Duo Jere&Anton eli Idols-finalisti Jere Övermark yhdessä serkkunsa Anton Övermarkin kanssa.

Urheiluvaatteita esiteltiin vauhdikkaalla tanssilla.

Kilpailun tuomaristo pohti kilpailijoiden paremmuusjärjestystä pitkään. Tuomariston puheenjohtaja, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara kertoi, että tuomariston päätös ei ollut yksimielinen, vaan voittajaksi oli monta vaihtoehtoa.

– Kaikki osallistujat ovat kauniita, hehkeitä ja ihania. Yritimme hakea ihmistä, joka olisi valmis esiintymistilanteisiin ja kuka olisi eniten valmis kohtaamaan tällaisen prässin.

Lehdistön ihannetyttöä oli valitsemassa Markku Turpela Järviseudusta, Mira Laurila Järviseudun Sanomista ja tämän jutun kirjoittaja. Lehdistön ihannetyttö Kaisla Honkaniemi on toimittajatrion mielestä rennosti esiintyvä, positiivinen ja kuvauksellinen.

Hyvään tarkoitukseen

Miss Kraatterijärvi -kisan valmistelut polkaistiin käyntiin keväällä. Kisa lähti hahmottumaan, kun Hotelli Kivitippu lupautui yhteistyökumppaniksi.

Osa palokuntanaisista on ollut mukana Lappajärven Veikkojen painijaoston naistoimikunnassa, joka järjesti aikanaan Miss Lappajärvi – ja Miss Golf Lappajärvi -kilpailuja. Kisoja järjestettiin monta kertaa, mutta taukoa on tullut toistakymmentä vuotta.

– Ajateltiin, että kun osalla oli kokemusta kisojen järjestämisestä, päätimme, että kisa olisi hyvä varainkeruukampanja muiden muassa palokuntanuoria varten.

– Päätimme laajentaa kisaa Miss Kraatterijärveksi eli mukana olisi Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli eli Kraaterijärven seutuun kuuluvat kunnat, kertoo järjestelyissä aktiivisesti mukana ollut Kirsi Övermark.

Kisaan saatiin Övermarkin mukaan mukavasti sponsoreita. Heidän avullaan on saatu juhlapukuja, urheiluasuja, kukkia, kampauksia, meikkaajia sekä meikkejä. Ilman sponsoreiden apua tällaista kisaa ei olisi voitu järjestää.

Juhlapukukierroksen loistoa.

Palokuntanaiset toimivat Lappajärven Palomiehet ry:n alaosastona. Toimintaan kuuluu muiden muassa osallistuminen hälytysmuonituksiin, kuntalaisten opastus ja neuvonta vaaratilanteiden syntymisen estämisessä ja vahinkojen vähentäminen onnettomuus- ja tuhotilanteissa.

Palokuntanaiset avustavat ja tukevat palokunnan nuorisotyötä ja Miss Kraaterijärvi -kilpailulla kerättiin varoja toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Nopea osallistumispäätös

Tuore Miss Kraatterijärvi Laura työskentelee Alajärven Tokmannilla kassamyyjänä. Hän kertoo lopulta päättäneensä osallistumisestaan kymmenen sekunnin miettimisen jälkeen.

– Ajattelin, että sitten ärsyttää, jos en osallistu. Äitini kertoi minulle tästä kisasta ja ajattelin, että en minä mihinkään tuollaisiin osallistu. Selailin Facebookia ja näin kisaan ilmoittautumista koskevan päivityksen. Klikkailin sinne itseni ja osallistuin.

Kilpailuun osallistuneiden kesken oli Ahon mukaan hyvä henki, eikä kukaan jäänyt porukan ulkopuolelle. Miss Kraatterijärvi kuvailee itseään peruspositiiviseksi ja hymyileväksi. Hän harrastaa lenkkeilyä ja joogaa.

Laura Aho kiersi yleisön joukossa kruunauksen jälkeen. Kavaljeerina toimi Perttu Olli.

Laura Aho kertoo olevansa kiinnostunut erilaisissa järviseutulaisissa tapahtumissa työskentelemisestä. Nuorempana hän oli kiinnostunut myös mallintöistä.

Hän kertoo miettivänsä, että olisiko hänestä myös muihin missikisoihin osallistujaksi. Hän uskoo olevansa hyvä malli Kraaterijärven ympäristölle. Hän haluaa korostaa sitä, miten mukavaa ja rauhallista tällä seudulla on olla.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliViikon kuluttua liikunnalle lisää aikaa Soinissa
Seuraava artikkeliVältä useita kuukausia kestävät korjaustyöt – Viisi vinkkiä putkivaurioiden välttämiseksi