-3.5 C
Alajärvi
torstai 23.3.2023
spot_img
spot_img

Kaupinkartanoon kaikille ikäihmisille avointa virkistävää päivätoimintaa

Alajärvellä Kaupinkartanon avarissa tiloissa käynnistetään maanantaista 4.11. eteenpäin virkistävä päivätoiminta, joka on suunnattu kaikille vanhuksille, niin talon asukkaille kuin muualtakin tuleville.

Päivätoimintaa osallistuakseen ei tarvitse ennestään olla minkään palvelun piirissä, pelkkä halu tulla yhteen muiden kanssa riittää.


Tarmo Rannisto ilahdutti komealla laulullaan. Vieressä virkistävän päivätoiminnan ohjaajat Minna Perkkiö ja Maarit Tuovila.

– Tämän toiminnan ohjeeksi olen antanut tarjota ikäihmisille elämään iloa, yhdessäoloa ja naurua, sanoo hoidon ja hoivan palvelujohtaja Marita Ylilahti Järvi-Pohjanmaan perusturvasta.

Kuntouttavaa päivätoimintaa on Alajärvellä järjestetty jo aikaisemmin kolmena päivänä viikossa ja Vimpelissä kahtena. Nyt kyseessä on kuitenkin vähän kevyempi, Kaupinkartanon tiloihin soveltuva virkistävä päivätoiminta, jota tulee 4.11. lukien olemaan tarjolla joka arkipäivä kello 9-15.

– Meillä oli onnea löytää vetäjiksi innostuneet ja iloiset ihmiset, jotka suunnittelevat toimintaa monipuoliseksi ja kuuntelevat osallistujien toiveita.

Toimintaa vetävät aikaisemmin kuntouttavassa päivätoiminnassa työskennellyt Minna Perkkiö ja Venla ja Väinö -kodista tehtävään siirtynyt Maarit Tuovila.

Tekijät, tilat ja jopa materiaalit toiminnan pyörittämiseen löytyivät siis perusturvan sisältä, uutta määrärahaa tämän kaivatun palvelun aloittamiseen ei ole tarvittu.

Virkistävään päivätoimintaan voi osallistua vaikka joka päivä tai vain silloin tällöin, kunhan ilmoittaa tulostaan mielellään pari päivää aikaisemmin. Ennakkoilmoittautumista tarvitaan ruokailujen ja toiminnan suunnittelun vuoksi. Päivän hinta aterioineen on 14,10 euroa.

Mukaan toimintaan ovat tervetulleita myös omaishoitajien hoidettavat ja mikäli omaishoitajalla on menoja, jotka vaativat normaalista päivätoiminnasta poikkeavaa aikataulua, niin kannattaa olla yhteydessä että asia saadaan sovittua.

Monipuolista ohjelmaa

Minna Perkkiö ja Maarit Tuovila ovat jo suunnitelleet marraskuussa käynnistyvää toimintaa ja talon asukkaiden kanssa on joitakin asioita jo vähän testailtukin.

Virkistävässä päivätoiminnassa ideana on tarjota monenlaista mukavaa tekemistä, mutta jos mukaan lähtevä ei johonkin halua osallistua tai haluaa mieluummin vain istua ja katsella muiden touhuja, niin sekin sopii.

Päiviin kuitenkin kuuluu ulkoilua, kevyttä tuolijumppaa, lukemista, laulua, askartelua, muistijumppaa, tarinatuokiota – monenlaista fyysistä, psyykkistä, muistia ja sosiaalista toimintakykyä tukevaa toimintaa.

Sisältö tulee muotoutumaan pitkälti osallistujien toiveiden mukaan ja myös kolmas sektori otetaan mielellään toimintaan mukaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät