Kirkkoherra Kilpeläinen luki Iltatähden tarinoita

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kirjastolla käynnistyi syyskuun alussa Koko Soini lukee -hanke.

Hanketyöntekijänä toimii Niina Huvila 70 prosentin työajalla maaliskuun loppuun saakka. Kyseessä on hanke, jonka tarkoituksena on innostaa lukemaan.

MAINOS

Hankkeeseen liittyvä lukevien miesten haastekeräys tulee tarjoamaan soinilaislapsille ikimuistoisia hetkiä. Kunnanjohtaja Juha Viitasaari luki lapsille satuja muutama viikko sitten. Syyslomaviikolla lukuvuorossa oli kirkkoherra Pasi Kilpeläinen.

Hän luki lapsille satukokoelmaa ”Iltatähden tarinoita. Tarinat ”Hiiri Hissukan talo, Karkaileva kilpikonna ja Äkäinen sammakko” kiinnostivat päiväkotiryhmän lapsia, jotka olivat tulleet aamupäiväreissulle kirjastoon.

– Olen lukenut näitä samoja tarinoita omille lapsille heidän ollessaan pieniä. Tarinat ovat mukavia ja kehittävät mielekkäästi lasten mielikuvitusta. On huolestuttavaa, kun lukemisharrastus on vähentynyt.

– Mielestäni lukutaito on yhtä tärkeää kuin ravinto, liikunta ja lepokin, totesi fiktioita ja dekkareita mielellään lukeva Kilpeläinen.

Päivälukupiiri on aloittanut toimintansa torstaina. Lukukokemuksen jakaminen on innostavaa, piristävää ja avartavaa.

Tulevana torstaina 24.10. järjestetään iltatapahtuma, jossa puhujana on apulaisprofessori Minna Torppa Jyväskylän yliopistosta. Hän puhuu mielenkiintoisella tavalla mm. lukutaidon kehittymisestä.

Hankkeen kautta koululaiset käyvät lukemassa Kotivaaran asukkaille joka toinen viikko pienissä ryhmissä. Päiväkodille haetaan lukumummoja ja -pappoja lukutuokioihin.

Marraskuussa jatkuvat miesten lukutuokiot lapsille. 25.11. on tulossa historioitsija Teemu Keskisarja kertomaan uusimmista sotakirjoista ja Aleksis Kivestä.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliVältä useita kuukausia kestävät korjaustyöt – Viisi vinkkiä putkivaurioiden välttämiseksi
Seuraava artikkeliKaupinkartanoon kaikille ikäihmisille avointa virkistävää päivätoimintaa