-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Ihmettele taidetta Villa Väinölässä

Kuvataitelija Mai Syrjälän mystiset luontoteokset houkuttelevat ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta ja värejä. Mai Syrjälä luottaa omien sanojensa mukaan työssään orgaanisen muodon pyhyyteen.

Mai Syrjälän Jänis on voimaeläin, joka laittaa taiteilijan töihin.

Töissä on käytetty akvarelli-, akryyli- ja sekatekniikkaa ja myös pari installaatiota on saatu mukaan näyttelyyn. Soinin Hautakylältä kotoisin oleva Mai Syrjälä on valmistunut taidemaalariksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta 2012.

Muutamia vuosi taiteilija asui Kouvolan lähellä Huhdasjärvellä, mutta vuosi sitten veri veti takaisin kotikunnille Hautakylään.

– Luonto on minulle tärkeä elementti ja voisin lähes asua metsässä, Syrjälä toteaa. – Lisäksi tarvitsen ympärilleni tilaa, jotta voin keskittyä työhöni.

Mai Syrjälä on pitänyt taidenäyttelyitä suhteellisen harvakseltaan. Seuraavan kerran on tarkoitus pitää näyttelyä Seinäjoella ensi vuoden alkupuolella. Näyttelyssä olevat työt ovat myös myynnissä, mikäli katsojalla herää ajatus hankkia taidetta kotiinsa.

Taiteilija on tehnyt myös isoja tilaustöitä julkisten tilojen seiniin esimerkiksi päivä- ja vanhainkoteihin. Livemaalaus ja maalausperformanssit tuovat katsojan lähelle luomisprosessia ja niitäkin on vuosien saatossa nähty Syrjälän toteuttamana eri puolilla Suomea ja Viroa.

Kuvataiteilija Mai Syrjälän Ihmettele -taidenäyttelyä voi käydä ihmettelemässä marraskuun 11.-13., 18., 20.-22. ja 26.-27. päivinä Villa Väinölässä kello 13-17. Näyttelyn avajaiset pidetään 7.11. kello 14.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät