-3.6 C
Alajärvi
keskiviikko 22.3.2023
spot_img
spot_img

Ruuska lukkariksi, Mäkelän ura jatkuu

Kauteen 2020 valmistautuvassa Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueessa puhaltaa uusia tuulia. Miesten Superpesiksen lyöjäjokereiden kermaan kuuluva Perttu Ruuska siirtyy syöttölautasen ääreen ja lyömään numero hihassaan.

Veto neuvottelee edelleen kaudella 2012 miesten Superpesiksessä debytoineen ja Superpesis-urallaan myös Alajärven Ankkureissa ja Jyväskylän Kirissä pelanneen, Vuoden lukkariksi kauden 2017 päätteeksi valitun Janne Heimosen kanssa.

Vetoa koko pesäpallouransa edustanut Janne Mäkelä on tehnyt puolestaan seuran kanssa jatkosopimuksen.

Vedon Superpesis-ringissä on mukana 20 pelaajaa. Superpesiksen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Sami Haapakoski siirtyi Vedosta Pattijoen Urheilijoihin. Myös joukkueen valmennuksessa on tapahtunut muutoksia.

Vimpeliläisen pesäpallovalmennuksen vahva vaikuttaja, Kari Kleemola ei jatka joukkueen fysiikkavalmentajana, vaan tehtävän on ottanut vastaan Ismo Ankkuri. Hän on toiminut muiden muassa Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtajana.

Vedon fysiikkavalmentajan tehtävässä on aloittanut kempeleläinen Petri Heikkinen, jolta löytyy pesisvalmentajan taustaa Seinäjoen JymyJusseista, Pattijoen Urheilijoista ja Oulun Liposta sekä naisten puolella pääsarjatason Rauman Ferasta.

Panostus nuoriin

Toisen kautensa sinivalkoisten pelinjohtajana aloittanut Markku Hylkilä kertoi joukkueen julkistamistilaisuudessa, että joukkueen fokus on ollut testaamisessa.

Uuteen kauteen on valmistauduttu noin kuukauden ajan. Ensimmäiseen leiritykseensä joukkue kokoontui perjantaina. Lauantain ohjelmaan kuului muiden muassa ensimmäinen yhteinen lajiharjoitus.

Janne Mäkelä on pelannut Superpesis-urallaan 418 runkosarjan ottelua. Jatkosopimuksen hän kertoo tehneensä rakkaudesta lajiin.

– Itseä jäi kaivelemaan viime kauden loppupelit. Siinä tuli pieni kyykkäys. En missään nimessä halua lopettaa uraa tuollaiseen pettymykseen, kertoi Mäkelä Vimpelin nuorisotalolta striimatussa joukkueen julkistamistilaisuudessa.

Veto ei lähtenyt paikkaamaan Haapakosken ja Heimosen jättämiä aukkoja muualta tehtävillä pelaajahankinnoilla. Seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi katsoo, että seuralle kaikkein järkevin tapa toimia on nostaa pelaajia Superpesikseen omasta junioripolusta.

– Emme ala hankkimaan pelaajia yltiöpäisesti, koska meillä on todella hyvät juniorit ja junioripolku, josta voi nousta.

Nuorempaa pelaajasukupolvea Vedon Superpesis-ringissä edustavat esimerkiksi Perttu Olli, Mikko Vihriälä, Aleksi Lassila ja Juho Heikkala. Joukkueen kiinnostavuutta ja jopa katsojamääriä saattaa nostaa se, että pelaajisto tulee pääosin Vimpelistä ja lähikunnista.

Vedon Superpesis-ringin muodostavat Elmeri Anttila, Timo Hanhisalo, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Antti Kortteenperä, Aleksi Lassila, Severi Lassila, Janne Mäkelä, Perttu Olli, Aleksi Rantala, Matias Rinta-aho, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Viljo Sillanpää, Joonas Suominen, Ville Takala ja Mikko Vihriälä. Pelinjohto: Markku Hylkilä. Valmennus: Ismo Ankkuri ja Petri Heikkinen. Joukkueenjohto: Heikki Seppä. Huolto: Jarmo Mäkinen (huoltaja) ja Marja-Liisa Kivipelto (lääkäri).

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät