Soinissa kokoonnuttiin Saarenketojen lähetystyön kiitosjuhlaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin seurakunnan nimikkolähetit Antti ja Liisa Saarenketo ovat päättämässä pitkää lähetystyöntekijätaivaltaan.

Viime sunnuntaina kirkossa jumalanpalveluksen saarnan piti Antti Saarenketo ja seurakuntatalon kiitosjuhlassa muisteltiin Saarenketojen pitkään kestänyttä lähetystyötä Afrikan kentillä.

MAINOS

Saarenkedot ovat olleet Afrikassa lähetystyössä vuodesta 1987 lähtien kolmessa eri valtiossa. Ensin he olivat 11 vuotta Keniassa, sitten Etelä-Sudanissa ja vielä Ugandassa. Viimeisin työjakso päättyi keväällä ja nyt on pitempiaikaisten jaksojen aika ohi.

Kiitosjuhlassa Liisa Saarenketo toi esille tuntojaan.

– On kiitoksen aika. Kiitos Soinin seurakunnalle ja sen lähetystyölle. On tärkeää tietää, että on ihmisiä, jotka ovat olleet työssämme tukena rukouksin. Kun huhtikuussa palasimme työstä Ugandan pakolaisleiriltä, työstä luopuminen ei ollut helppoa. Pakolaisleiriläisillä on huoli rajan takana olevista omaisista, menetetyistä vanhemmista ja muista läheisistä.

– Ympyrä on nyt työssämme sulkeutumassa. Työ on tullut vuosikymmenten aikana rakkaaksi. Lähetystyö on ollut osana elämäämme yli 30 vuotta. Ne ihmiset, joihin olemme tutustuneet, jäävät mieliimme varmasti loppuiäksemme.

– Kun lähdimme vuonna 1987 Keniaan kolmen pienen lapsemme kanssa, moni ajatteli, että mitähän tuosta tulee. Jumalan johdatus ja tahto on auttanut meitä työssämme ja Hänen tahtoa on kuunneltu monta kertaa, kun on mietitty työn jatkamista Afrikassa, totesi Liisa Saarenketo.

Eri asia syödä nälkäänsä kuin tavaksi

Antti Saarenketo muisteli menneitä vuosikymmeniä.

– Lähetystyöntekijän on oltava samaa mieltä hänen kanssaan, joka hänet lähettää. On ollut raskasta nähdä, miten erilaisissa oloissa ihmiset elävät maailmassa. Jumalan sana on kuitenkin annettu meille vahvistukseksi kaikenlaisten vaikeuksien ja ongelmien keskellä.

– Jumalan suuruudesta ovat eniten opettaneet ne tilanteet, jolloin ihmiset ovat olleet kaikkein avuttomampia. On hienoa todeta, että yhtään kertaa ei olla tultu sanomaan, että mitä te täällä teette, häipykää pois.

– Toivotaan, että täällä Suomessakin voisimme palata juurillemme elämässämme. Laittaisimme toivomme siihen, mihin isämme, isoisämme ja aiemmat sukupolvet ovat luottaneet.

– Afrikassa kristittyjen ihmisten arvomaailma menee järjestyksessä Jumala-suhde, perhe, työ, kirkko ja sitten muut toimet, muistutti Saarenketo tärkeistä arvoista.

Saarenkedot ovat asettumassa Kankaanpäähän. Kaksi tytärtä asuu Englannissa ja poika Suomessa. Jälkipolvi saa varmasti aikaa enemmän kuin aiemmin useiden vuosien työtaipaleilla.

– Aika näyttää, tuleeko eteen jotain pienempiä projektiluontoisia työtehtäviä edelleen, ajattelevat Saarenkedot.

Kiitosjuhlassa Soinin seurakunta ja sen lähetystyön edustajat muistivat Saarenketoja pitkäaikaisesta lähetystyöstä. Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen totesi myös Kanervikkoahon perheen lähetystyön loppuvan loppuvuodesta. Heidän kiitosjuhlaansa vietetään marraskuun loppupuolella.

– Lähetystyötä arvostetaan Soinissa valtavan hienosti. Toivottu on, että uusia lähettejä nimetään edelleen jatkossakin.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliPyhäinpäivän Sävelhartaus – Hän hoivan hellän antaa
Seuraava artikkeliRuuska lukkariksi, Mäkelän ura jatkuu