0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Luontomatkailusta maaseudun vetovoimatekijä ja mahdollisuus

Vetelin Patanassa järjestetään 23.11. luontomatkailuaiheinen luento, jonka teemana ovat luonnon hyvinvointivaikutukset ja niiden kytkeminen luontomatkailuun sekä Aasian markkinoiden potentiaali.

Kaksiosainen luontomatkailuluento sisältää paljon käytännön tietoa luontomatkailusta.

Luennoitsijoina ovat luontomatkailun ja luonnon hyvinvointivaikutusten asiantuntija Kati Vähäsarja sekä Kiinan ja Aasian markkinoiden asiantuntija Jinni Jinghui Lü.

Luonnon tutkitut hyvinvointivaikutukset ja niiden kytkeminen luontomatkailuun ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ovat olleet Kati Vähäsarjan erityisalaa vuodesta 2012, ja hän on vetänyt erilaisia hankkeita mm. Metsähallituksella.

Kehittämishankkeet ovat perustuneet kansainväliseen tutkimusnäyttöön luonnon vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin.

Tutkijana Kati on toiminut Luonnonvarakeskuksella, THL:lla ja Jyväskylän yliopistolla. Hän luennoi otsikolla: Aito ja kaunis luonto – miten hyödynnämme sitä maaseudun vetovoimatekijänä?

Luennon toisessa osiossa saamme kuulla Rovaniemellä työskentelevän Jinni Jinghui Lün näkemyksiä alueemme matkailupotentiaalista nimenomaan aasialaisten ja kiinalaisten matkailijoiden näkökulmasta.

Jinni on työskennellyt pitkään suomalaisten brändien markkinoinnin sekä viime vuosina myös Lapin matkailun kehittämisen ja sen markkinoinnin parissa.

Luennolle on vapaa pääsy. Luento pidetään Patanan koululla osoitteessa Patanantie 774, lauantaina 23.11. kello 13 alkaen.

Kolmen kylän yhteinen hanke

Mahdollisuuksien Maaseutu -hanke on kolmen kylän, Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven, yhteinen pilottihanke.

Vastaavaa kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyöhanketta ei ole aiemmin nähty. Innostavia luentoja ja työpajoja tarjoava hanke lähestyy elinkeinojen kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta.

Maailma muuttuu, ja myös me täällä maaseudulla olemme mukana murroksessa.

Vanhat tutut elinkeinot hakevat uusia uria, ja digitaalisuus tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet paikasta riippumattomaan yrittäjyyteen.

Osaammeko hyödyntää muutoksen ja olla osa sitä? Osaammeko ottaa uudesta ajasta kaiken irti, jotta elinvoima maaseudulla säilyy tulevaisuudessakin?

Mahdollisuuksien Maaseutu -hankkeen tavoitteena on herätellä ihmisiä ajattelemaan uudella tavalla.

Hanke järjestää luentoja, joilla kuullaan muun muassa joukkuepelistä ja yhteistyöstä, uusista yritysideoista, tuotteiden jatkojalostuksesta ja sivuvirroista, digitalisaation mahdollisuuksista, globaalista kaupasta, maaseutuelinkeinojen uusista ulottuvuuksista sekä tulevaisuuden ruoasta ja markkinoinnista. Hankkeen rahoittajia ovat Leader Aisapari ja Leader Pirityiset.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät